Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kis Hegel-könyv

Kis Hegel-könyv - Almási Miklós - Régikönyvek
Kis Hegel-könyv - Régikönyvek Kis Hegel-könyv - Régikönyvek Kis Hegel-könyv - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Az életműnek több csúcspontja is van, ezúttal kettőhöz szeretnék utat találni: a Történelemfilozófiához és az Esztétikához. Mindkettő - így vagy úgy - rejtvény, mindkettő hagyománya teli van félreértéssel. De ami igazán érdekel, az e két gondolati tömb rokonsága. Szerintem ugyanis [...] a Történelemfilozófia úgy szól a Históriáról, mintha műalkotás lenne. [...] Az Esztétika viszont ennek fordítottja: a művészetek az emberiség történetének megragadható, mert létező mivoltukban felkereshető, átélhető (tán: élvezhető) darabjai - szemben az igazi történelemmel, ahol a tényekből alig marad valami (feljegyzés, sírkő, rom, lelet), azaz legfeljebb az emlékezet, illetve a nem-létezés fikcionalizált létdarabkái. A két mű tehát egymásra mutat, egymásból érthető - természetesen nem szó szerinti (rendszertani) értelemben, csak metaforikusan, azaz lényegüket tekintve. E tükörjátékon túl természetesen mindkettőnek van saját logikája, problémaköre - de a posztmodern utókor gyermekeként jobban tudom használni e gondolati tömböket, ha ezt a végső (titkos) rokonságot látom."

Kiadó:
Athenaeum
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Gyomai Kner Nyomda Rt.
ISBN:
9639471836
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
303 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Almási Miklós

1932 -
Almási Miklós (Budapest, 1932. szeptember 26. –) Széchenyi-díjas magyar esztéta, filozófus, esszéíró, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. A drámaelmélet és a filozófiai esztétika neves tudósa. Gazdaságelméleti kérdésekkel is foglalkozik. 1976 és 1978 között a Magyar Színháztudományi Intézet igazgatója.

Almási Miklós  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 400 Ft 1 120 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...