Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Költészet és valóság Életemből

Költészet és valóság - Johann Wolfgang Goethe - Régikönyvek
Költészet és valóság - Régikönyvek Költészet és valóság - Régikönyvek
(0 vélemény)

Amikor 1808-ban megjelentek a Cotta kiadónál tizenkét kötetben Goethe összegyűjtött művei, Goethében felvetődött a kérdés, mi foglalja egységbe ezt a sok különféle indításra keletkezett és különféle arculatú művet. Válaszul önéletírásba fogott, amelyben születésétől Weimarba érkezéséig beszélte el életét. "Életem leszűrődése az egész - mondta művéről maga Goethe Eckermann-nak -, s az egyes esetek, melyeket elmondok, csak arra szolgálnak, hogy általános megfigyeléseket, magasabb igazságot szolgáljanak... Úgy vélem, szimbólumai vannak benne az emberi életnek. Valóság és költészet-nek neveztem a könyvet - így hangzott eredetileg a címe -, mert magasabbra irányulva fölemelkedik az alacsonyabb valóság világából... Életünk egy-egy ténye nem aszerint számít, mennyiben igaz, hanem aszerint, mennyiben jelentett valamit." a Költészet és valóság úgyszólván pedagógiai regény, mint a Wilhelm Meister, csak benne nem egy képzeletbeli alak sorsa, hanem az írói személyes életének teljes valósága értelmeződik át költői üzenetté."

Sorozatcím:
Johann Wolfgang Goethe válogatott művei
Fordítók:
Szőllősy Klára
Borító tervezők:
Benkő Anna
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dürer Nyomda
ISBN:
9630725568
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
721
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
ELSÓ RÉSZ 5
I∎1A.SODIK RÉSZ I9:s
HARMADIK RÉSZ 4or
NEGYEDIK RÉSZ 599
JEGYZETEK 7o7

Johann Wolfgang Goethe

1749 - 1832
 Johann Wolfgang von Goethe (Frankfurt am Main, 1749. augusztus 28. – Weimar, 1832. március 22.) német író, költő, grafikus, művészetteoretikus, természettudós, jogász és politikus. A német irodalom egyik klasszikusa, a világirodalom egyik legnagyobb költője. A líra, a dráma és az epika műfajában egyaránt remekművek sorát alkotta.

Johann Wolfgang Goethe  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
21 000 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...