Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Korszerű borászati üzemek

Korszerű borászati üzemek - Ásvány Ákos, Prehoda József - Régikönyvek
Korszerű borászati üzemek - Régikönyvek Korszerű borászati üzemek - Régikönyvek Korszerű borászati üzemek - Régikönyvek Korszerű borászati üzemek - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Lengyel Mihály
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
Nyomtatott példányszám:
1.900 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
165 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Előszó 5
A szőlőtermesztés és a borkészítés világviszonylatban 7
A szőlőfeldolgozás és a borkészítés korszerűsítése 11
új magyar üzemtípusok 23
A Móri Állami Gazdaság fehérbor-készítő üzeme 25
A szölőfeldolgozó üzem 26
Bogyózó-gépház 26
A sajtóház és berendezése 31
A pince 35
Az üzem technológiája 36
Az üzem kapacitása 38
Az üzem munkaerő-szükséglete 39
A Bajai Állami Gazdaság vaskuti vörösbor-készítő üzeme 41
A szőlőfeldolgozó üzem 45
A bogyózó-gépház 45
Vörösbor-erjesztő helyiség 47
Automata vörösbor-erjesztő tartályok 48
Zárt, körfejtéses vörösbor-erjesztő tartály 51
Tartályürítő berendezések 51
Az erjedés alatti hőmérsékletszabályozás berendezései 52
A sajtóház és berendezése 53
A törkölytároló 56
Hagyományos pince, fahordókkal 56
Cementhordókkal berendezett föld feletti bortároló 57
Energiaszolgáltató üzemrészek 59
A kazánház 60
A hűtő gépház 60
Szellőztető gépház 61
Hidrofor-gépház 61
Az üzem technológiája 61
Az üzem kapacitása 68
Az üzem munkaerő-szükséglete 70
Bulgária szőlő- és borgazdasága 71


Borászati üzemek 73
Szőlőfeldolgozás 75
Szőlőszállítás, mérés, lerakodás 76
Zúzás, bogyózás 77
A törkölyös must továbbítása 78
A kocsány hasznósítása 79
A törkölyös must kénezése 79
Fehérbor-készítés 80
Léelválasztás 80
A sajtolás 81
A must ülepítése 82
Erjesztés 83
Vörösbor-készítés 83
Vörösbor-erjesztés 84
A hőmérséklet szabályozása 85
Színbor lefejtés 85
Törköly kitermelés 85
Sajtolás 86
Borkezelés 86
A Burgasz-i üzem ismertetése 87
A Ljaszkovec-i üzem ismertetése 89
Szőlőfeldolgozás 90
Pezsgőalapbor-készítés 91
Vörösbor-készítés 92
Csemegebor-készítés 93
Palackozó-üzem 93
Pezsgőüzem 93
Hideg-meleg kezelőüzem 95
A Pavlikeni-i üzem ismertetése 96
Szőlőfeldolgozás 96
Borkezelő üzemrész 97
Diffúziós üzemrész 98
Lepárlóüzem 98
Tárolópince 98
Pomorie-i-üzem ismertetése 100
Kereskedelmi pincészet, Szófia 104
Románia szőlő- és borgazdasága 115
Borászati üzemek 118
Szőlőfeldolgozás 119
A szőlőszállítás, mérés, lerakodás 120
Zúzás-bogyózás 121
A törkölyös must továbbítása 121
A kocsány hasznosítása 122
A törkölyös must kénezése 122


Fehérbor-készítés 122
Léelválasztás 123
A sajtolás 123
A must ülepítése 123
Erjesztés 124
Vörösbor-készítés 124
Vörösbor-erjesztés 125
Hőmérsékletszabályozás az erjesztés alatt 125
Színbor lefejtés 126
Törköly kitermelés 126
Sajtolás 127
Borkezelés 127
Borpalackozás 128
Pezsgőkészítés 128
A melléktermék feldolgozása 128
Üzemismertetés 129
A Valea Calugareasca-i üzem ismertetése 129
Szőlőszállítás 131
Szőlőfeldolgozás 132
Vörösbor-készítés 136
Egyszerű fehérbor-készítés 139
Borkezelő és tároló 141
Melléktermék-feldolgozás 147
A Tohani-i Állami Gazdaság ismertetése 148
A Murfatlar-i Állami Gazdaság ismertetése 149
Szőlőszállítás 149
Szőlőfeldolgozás 149
Fehérbor-készítés 150
Vörösbor-készítés 151
Bortároló és borkezelő 152
Focsani-i kereskedelmi pincészet 153
Irányelvek az újonnan épülő üzemek létesítéséhez I 57
Pincészetek felszerelése 159
Borkezelő kereskedelmi pincészetek 160
Melléktermékek hasznosítása 160
Technológiai feladatok 161
A fehérbor-készítés korszerű technológiája 161
A vörösbor-készítés korszerű technológiája 164


Ásvány Ákos

Ásvány Ákos  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 1 800 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 200 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...