Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig

Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig - Régikönyvek
Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig - Régikönyvek Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig - Régikönyvek Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig - Régikönyvek Korszerű élelmezés az óvodáskortól a kamaszkorig - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2., átdolgozott, bővített
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9632213823
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
410 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.54kg
Kategória:
Flöszó a második kiadáshoz 9
Bevezető 11

I. RÉSZ: ÁLTALÁNOS ISMERETEK

1. Étlaptervezés I 17
A fogyasztók tápanyagszükséglete 19
Az ételkészítés lehetőségei 23
Az étkezések megoszlása a napi szükségleten belül 26
Javaslatok a csoportos étkeztetés módszereire 28
Beszerzési lehetőségek 30
2. A gyermekétkeztetés szubjektív feltételei 32
3. A gyermekélelmezéssel kapcsolatos higiéniai ismeretek 36
Személyi higiénia 36
Munkahelyi higiénia 39
A nyersanyagok tárolása és előkészítése 40
Hús 40
Zsiradékok 43
Tej és tejtermékek 43
Tojás 44
Földesáru és zöldségfélék 45
Savanyított hordós áruk 46
Gyümölcsök 47
Szárazáru 47
Kenyér és pékáru 47
Fűszeráru 48


Konzerváru 48
Mélyhűtött készítmények 49
A készételek szállítása 49
Nyersanyagok vételezése, a maradék kérdése 51
A konyhaüzem takarítása 52
Mosogatás 54
4. Gyermekétkeztetési formák 57
5. Néhány jó tanács a szülőknek 63
Mini-konyhatechnológia 63
Egy kevés táplálkozás-élettani ismeret 66
Az étrend összeállítása 68

II. RÉSZ: AZ ÉTELEK ÖSSZETÉTELE ÉS ELKÉSZÍTÉSE

1. Reggeli, uzsonnaitalok és -ételek 73
Reggeli italok 73
Uzsonnák 76
2. Levesek 82
A rántás—habarás készítése 82
A csontlé készítése 82
Fehér (híg) levesek 83
Sűrített levesek 85
Krémlevesek 102
Húsos levesek 105
Gyümölcslevesek 114
3. Levesbetétek 117
4. Mártások 123
5. Tojásételek 133
6. Húspótlók, csökkentett hústartalmú ételek 139
7 . Halak 152
8. Marhahúsok 155
9. Borjúhúsok 175
10. Sertéshúsok 190
11. Bárányhúsok 221
12. Háziszárnyasok 225


13. Főzelékek 234
14. Köretek 251
15. Saláták, savanyúságok 266
A saláták élettani jelentősége, szerepük
a gasztronómiában 266
A salátakészítés általános szabályai 267
A saláták alapvető ízesítőanyagai és fűszerei 268
Kevésbé ismert zöldségfélék bemutatása 271
Salátaöntetek (dresszingek) 273
Saláta- és savanyúságreceptek 277
Nyers saláták 277
Főtt saláták 292
Kevert saláták 308
Összetett, különleges saláták 320
Savanyúságok 330
16. Tészták 332
Gyúrt és főtt tészták 332
Palacsintatészták 350
Kelt élesztős tészták 354
Omlós (linzer-) tészták 359
Rétesek 362
Felfújtak 365
Pudingok 368
Piskótatészták 370
Tejes ételek 371
Hideg krémek 373
Öntetek 376
17. Gyümölcskészítmények 379
Párolt és sült gyümölcsök 379
Gyümölcssaláták 385
Turmixitalok 391
18. Hidegcsomag-összeállítások 395
Irodalom 401
Tárgymutató 403


Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...