Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Kortalanul! Állítsd meg az öregedést - életmóddal, edzéssel, étkezéssel

Kortalanul! - Lakatos Péter - Régikönyvek
Kortalanul! - Régikönyvek Kortalanul! - Régikönyvek
(1 vélemény)

Köztudott tény, hogy az életkor szinte valamennyi krónikus betegség esetén kiemelt kockázati tényezőt jelent. Bár az idő kerekét visszaforgatni nem lehet, Lakatos Péter szerint igenis módunkban áll lelassítani. Sőt, nem csupán az élettartamunkat növelhetjük meg, de azt az időt is, amelyet makkegészségesen töltünk. A Kortalanul! lépésről lépésre mutatja be, hogyan javíthatsz az életminőségeden és a kilátásaidon. Ehhez azonban meg kell ismerkedned az emberi test alapvető működésével, ami 40 év felett bizony megváltozik - ezt a szerző saját tapasztalatai is megerősítik. A kötet részletesen szól légzésről, alvásról, fényről, edzésről, regenerációról, étkezésről - egyszóval mindenről, ami segíthet abban, hogy több energiád legyen a mindennapokban. Lakatos Péter nem teljesíthetetlen feladatok elvégzésére buzdít, hiszen alapelve: minimummal az optimumot. A szerző szerint a legfontosabb a rossz szokások megváltoztatása, a gyakorlás és a fokozatosság. Könyvében mindenki megtalálhatja a saját fizikai és mentális állapotának, edzettségi szintjének és lehetőségeinek megfelelő javaslatokat. A kezdőknek az első héten nem kell tonnákat megmozgatniuk a konditeremben, elég, ha gyalog mennek fel az emeletre. A szerző állítja: ahhoz, hogy elinduljunk az egészségesebb élet felé vezető úton, nem költséges sportszerekrevan szükség, hanem elhatározásra - és kitartásra. Lakatos Péter könyve elsősorban a 40 év felettieknek szól, de a tanácsait éppúgy hasznosíthatják a fiatalabbak is: edzők és sportolók, profik és amatőrök - mindenki, aki magasabb életkort szeretne megérni fitten, erősen és egészségesen. LAKATOS PÉTER StrongFirst Master-oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu fekete öves gyakorló. Harminc éve oktat fitnesszel, légzéssel és mozgással kapcsolatos szakmai programok keretében itthon és külföldön egyaránt. A Ground Force Method megalkotója, krav maga mester. Számos kiváló szakkönyv szerzője. Legutóbbi könyve a Legyél te is biohacker!, melyet Sáfrán Mihállyal közösen írt.

Borító tervezők:
Hegyi Péter
Kiadó:
Jaffa Kiadó
Kiadás éve:
2020
Nyomda:
Generál Nyomda Kft.
ISBN:
9789634752301
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
240 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
1. Csak 120 év?
2. Miért öregszünk meg?
3. Filozófiai alapok
4. Genetika vagy epigenetika?
5. Mire vagy tervezve?
6. Stressz és edzés
7. Légzés
8. Miért alszunk?
9. Egyéb hatékony stratégiák
10. Az vagy, amit megeszel?
Vagy az a fontos, hogy mikor
eszed meg?
11. Funkcionális edzés (FE)
vagy fundamentális mozgás (FM)?
12. A mesterterv
13. Kiegészítők

Források
Felhasznált irodalom


Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 07. 27. 12:11

    Imádtam ezt a könyvet. Akkor is érdemes elolvasni, ha egyszerűen szeretnéd megérteni hogyan teheted egészségesebbé az életed és akkor is ha szeretnél mögé látni a miérteknek is. Nagyon érthetően magyarázza el a szerző, hogy mit miért ajánl. Olyan egyszerű ötleteket, napi rutint ajánl, ami mindenki számára követhető, nem kell egy vagyont költeni sem étrend kiegészítőkre, sem egyéb eszközökre. Olvasd el és csináld!