Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Krumpliskönyv 262 recept

Krumpliskönyv - Frank Júlia - Régikönyvek
Krumpliskönyv - Régikönyvek Krumpliskönyv - Régikönyvek
(0 vélemény)

A krumpli (elegáns nevén burgonya, népiesen pityóka) a világ egyik legelterjedtebb növénye, amely egykoron csak a szegény emberek asztalára kerül. Rendkívül laktató, viszonylag "szelíd" íze miatt nagyon jól fűszerezhető. Szénhidráttartalma magas, ezért tápláló, bár korántsem hizlal annyira, amennyire ez a hiedelem elterjedt. 100 gramm burgonya energiatartalma mindössze 356 kjoule (vagyis 85 kalória.) Ezenkívül értékes fehérjét, C- és B1-vitamint is tartalmaz. Magas víztartalma folytán könnyen emészthető, viszonylag hamar kiürül a szervezetből. Diétás étkezés nélkülözhetetlen alapanyaga. A burgonya fő energiaértékét a szénhidrátok jelentik, ennek legnagyobb része keményítő, amely a burgonya fajtájától és attól az időjárástól függ, amely időjárás viszonyai között termelik; vagyis a késői (őszi) burgonya több keményítőt tartalmaz, mint a korai újburgonya. A szénhidráton kívül fontos még a burgonya fehérjetartalma is, bár ez a mennyiség nem sok; azonban a fehérje aminosav összetétele nagyon kedvező, mivel hasonló az állati fehérjéhez. Ennek következtében majdnem az egészet értékesíti a szervezetünk. Nem elhanyagolható a rosttartalma sem, ami igen kedvezően hat az emésztésre.

Borító tervezők:
M. Beck Anna
Kiadó:
Dovin Művészeti Kft.
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9637895086
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
176 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
L BEVEZETÉS
1. Az olcsó és egészséges krumpliról
2. Krumplitörténet dióhéjban, pardon! krumplihéjban
3. Burgonyafajták
II. VARIÁCIÓK EGY TÉMÁRA: KRUMPLIRECEPTEK
A burgonyaételek készítésének praktikái
Burgonyás ételek
Levesek
Saláták, vacsorasaláták
Salátamártások, mártogatnivalók
Szendvicskrémek, pástétomok,
töltött zöldségfélék
Köretek
Főzelékek
Vacsorák, „kis ételek"
Húspótlók, feltétek
Főételek
Sós sült- és főtt tészták
Lángosok
Sör- és borkorcsolyák, sós sütemények
Édes sült- és főtt tészták
Édes sütemények
Péksütemények, kenyérfélék
Ill. BETŰRENDES TÁRGYMUTATÓ

Frank Júlia

Frank Júlia  további könyvei

akár 40%
Hűségpont:
 
akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...