Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Lady L.

Lady L. - Romain Gary - Régikönyvek
(1 vélemény)

Lady L. ódon kastélya csodás termeiben ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Az összejövetelt váratlan esemény zavarja meg: a bájos, de felettébb akaratos arisztokrata hölggyel közlik, hogy hatalmas parkja szélén álló kerti lakját lebontják, mert az állam kisajátítja a területet. Egy heves tiltakozó roham után a Lady felháborodva karon fogja hűséges rajongóját, a Koszorús Költőt, és a kerti lak felé sétálgatva elmeséli, miért is tiltakozik annyira. A vallomás az egykori párizsi utcalány izgalmas és váratlan fordulatokban bővelkedő élettörténete porig sújtja az erkölcseire oly büszke, álszent és sznob angol uralkodó osztály hű alattvalóját. A regényből Sophia Loren főszereplésével film is készült.

Fordítók:
Dániel Anna
Borító tervezők:
Láng Pálné
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1966
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
226 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Romain Gary

Romain Gary  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 900 Ft 1 330 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1984Európa Könyvkiadó) 2020.03.16. 9:07

    Lady L. az elegáns és immár idős lady fényűző angliai főúri birtokán visszatekint kalandokkal teli életpályájára. Pedig valaha más néven, ledér párizsi fruskaként nem így indult neki a világnak! De minden egy csapásra megváltozott, amikor belépett életébe egy szívtipró anarchista, akinek egyetlen pillantás elég volt, hogy bármelyik leányt levegye a lábáról. S mialatt a zsaruk és anarchisták fogócskát játszanak egymással, L. megpróbál magának boldogságot lopni, amikor és ahol csak lehet. Megérkezik az álombeli herceg is egy lord képében, aki vagyont, hírnevet és biztonságot ígér, s ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani. De ugyanakkor ott van az egyetlen igaz szerelem…A végletek találkoznak itt, a tökéletesség követelése zsarnokságba csap át, s e rögeszme kettős síkon mérkőzik a valósággal. E kötet kis szerelmi drámája gúnyos kritikája az anarchista mozgalomnak.