Lékönyv

A friss gyümölcsök és zöldségek levét már az ókori népek is kedvvel fogyasztották. Kellemes, változatos ízük élvezetén kívül egészségük fenntartására, erejük helyreállítására és a betegségek leküzdésére is használták. Napjainkra a szintetikus alapanyagú szörpök vették át a helyüket. Pedig a friss gyümölcs- és zöldséglevek az ember számára ma is nélkülözhetetlenek. Könyvünk ahhoz kíván segítséget nyújtani, hogy Ön is felfedezze e levek zamatát, s hogy a bennük lévő tápértéket minél jobban hasznosíthassa. Egészségére!
- Fordítók:
- Gyenge László
- Kiadó:
- Hungalibri Kiadó és Könyvterjesztő Kft.
- Kiadás éve:
- 1992
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Budapest-Print Nyomda
- ISBN:
- 9639021253
- Kötés típusa:
- kemény papír
- Terjedelem:
- 131 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 15.50cm, Magasság: 23.00cm
- Kategória:
Előszó - A hosszú és egészséges élet felé
Ajánlás - A kulcs: a változatosság
Bevezető - Tények és hiedelmek a növényi levekről
1. A levek szerepe a táplálkozásban
A pótszerek veszélyesek lehetnek
A vitaminok felfedezése
A vitaminok szerepe
A levek és az ajánlott, illetve optimális vitaminmennyiség
A friss levek vitaminjai
Ásványi anyagok a friss levekben
A friss levek folyadéktartalma
Enzimek a friss levekben
Aminosavak a friss levekben
Klorofill a friss levekben
2. A lékúra tervezése
A lakóhelyünk környékén termesztett növények haszna
Mikor igyuk a friss leveket?
Hol szerezhetjük be a legjobb alapanyagokat?
Lékúraminták
3. Hogyan válasszunk lékészítő gépet?
Lényerők és aprítók (turmixolók)
Nagy fordulatszámú lékészítók
Lékészítés kézzel
Kis fordulatszámú lékészítők
4. A friss zöldséglé regeneráló hatása:
a babcsírától a zöldpaprikáig
A zöldségfélék és a zöld növényi részek erősítik
a szervezetet
Jó közérzet - természetes úton
A kulcs: a változatosság
5. A friss gyümölcslevek tisztító hatása: az almától a szóló-ig
Ajánlás - A kulcs: a változatosság
Bevezető - Tények és hiedelmek a növényi levekről
1. A levek szerepe a táplálkozásban
A pótszerek veszélyesek lehetnek
A vitaminok felfedezése
A vitaminok szerepe
A levek és az ajánlott, illetve optimális vitaminmennyiség
A friss levek vitaminjai
Ásványi anyagok a friss levekben
A friss levek folyadéktartalma
Enzimek a friss levekben
Aminosavak a friss levekben
Klorofill a friss levekben
2. A lékúra tervezése
A lakóhelyünk környékén termesztett növények haszna
Mikor igyuk a friss leveket?
Hol szerezhetjük be a legjobb alapanyagokat?
Lékúraminták
3. Hogyan válasszunk lékészítő gépet?
Lényerők és aprítók (turmixolók)
Nagy fordulatszámú lékészítók
Lékészítés kézzel
Kis fordulatszámú lékészítők
4. A friss zöldséglé regeneráló hatása:
a babcsírától a zöldpaprikáig
A zöldségfélék és a zöld növényi részek erősítik
a szervezetet
Jó közérzet - természetes úton
A kulcs: a változatosság
5. A friss gyümölcslevek tisztító hatása: az almától a szóló-ig
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...