Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Lev Tolsztoj (dedikált) Világtudat és regényforma

Lev Tolsztoj (dedikált) - Török Endre - Régikönyvek
Lev Tolsztoj (dedikált) - Régikönyvek Lev Tolsztoj (dedikált) - Régikönyvek Lev Tolsztoj (dedikált) - Régikönyvek Lev Tolsztoj (dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Török Endre. Lev Tolsztoj. Világtudat és regényforma. Budapest, 1979. Akadémiai Kiadó (ny.) 217 + [7] p. Ungvári Tamásnak dedikált példány. "Tolsztojt nem szokás vizsgálni abban az értelemben, hogy művészete és tanítása együttvéve mit adott a világkultúrának. Török Endre könyvének fő tétele, hogy a nagy orosz író pedagógiai tevékenysége és művészete egymást támogató erők. A szerző célja: kijelölni Tolsztoj helyét a 19. század szellemi történetében. Elemzésének egyik érdeme, hogy sikerült felvillantania a nyugat-európai és orosz fejlődés sajátos kapcsolatát. Goethe, Tolsztoj és Dosztojevszkij műveinek összehasonlító vizsgálatával mutatja meg a 19. századi európai gondolkodás minőségi változásait. Az idős Tolsztoj világtudatának vizsgálatát követően a zárófejezet, az elemzések szintéziseként, a teljes Tolsztoj-képet vázolja fel. Központi gondolata, hogy a természeti rend és civilizáció ellentétéből a kivezetést keresve Tolsztoj az egyetemes egységet és egyensúlyt egy erkölcsi teológia szerint akarta megteremteni. Török Endre munkája a hazai és a nemzetközi russzisztika kiemelkedő teljesítménye." (Korunk tudománya.) Fűzve.

Sorozatcím:
Korunk tudománya
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
ISBN:
9630519380
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
217
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Török Endre

1923 - 2005
Török Endre (Újpest, 1923. december 23. – Budapest, 2005. április 11.) Széchenyi-díjas irodalomtörténész, egyetemi tanár.

Török Endre  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...