Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Leviathan

Leviathan - Green, Julien - Régikönyvek
(1 vélemény)

"Micsoda kegyetlen rend uralkodik a világon! Bizonyosan vannak ezen a földön zöldellő rétek, erdők, ahol tökéletesen el lehetne bújni, fiatal és szép asszonyok, akik talán szeretni tudták volna, de valami gyűlölködő végzet elszakítja egymástól az embereket, bezárja a kapukat, csupa mulatságból ebbe az utcába hajítja azokat, akik a szomszéd utcában megtalálták volna a boldogságot, az egyiket esztendőkkel korábban, a másikat esztendőkkel későbben születteti a kelleténél. Magánkívül volt arra a gondolatra, hogy a boldogság, az ő boldogsága megvan valahol a világon, s ő nem tud róla semmit" - így elmélkedik sorsáról Guére, Julien Green regényének hőse, aki a regény többi szereplőjével együtt a kiutat keresi mellékvágányra futott élete szorító börtönéből.

Fordítók:
Benedek Marcell
Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1957
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
félvászon, kiadói papírborítóban
Terjedelem:
291 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.50cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Green, Julien

Green, Julien  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 990 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
akár 20%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1976Szépirodalmi Könyvkiadó) 2022. 03. 24. 20:09

    A LEVIATHÁN SZÓT AZ ÓTESTAMENTUMBÓL ISMERJÜK A SZÖRNYETEG ÓRIÁSKÍGYÓKÉNT.A REGÉNYBEN NEM JELENIK MEG A KÍGYÓ.A LEVIATHÁN :VALAMI FÉLELMETES,ROSSZ,GONOSZ,AMI A KÖNYV SZEREPLŐIRE RÁNEHEZEDIK ÉS AMITŐL A SZEREPLŐK RETTEGNEK.NEVEZZÜK :SORSNAK,RABSÁGNAK,VALÓS ÉLETNEK..MINDEGY MINEK.A FŐSZEREPLŐ GUERET ISZONYODIK AZ ÉLETTŐL.SZERELMI ÉLETE ÜRES,KISEBBRENDŰSÉG TUDATA ELHATALMASODOTT LELKÉBEN.BELESZERET ANGÉLA A MOSÓINTÉZETBEN DOLGOZÓ EGYSZERŰ CSINOS LÁNYBA,AKINEK SZÉTRONCSOLJA AZ ARCÁT,MERT KÉTELKEDIK ABBAN,HOGY ŐT A SZERETNI IS LEHET.KÉSŐBB MEGGYILKOL EGY ÖREGEMBERT...ILYEN A LEVIATHAN SÖTÉT VILÁGA,KIVILÁGÍTATLAN UTCÁK,ZORD VASÚTI ÁTJÁRÓ,FEKETE SZÉNTELEP...HIÁBAVALÓ MENEKÜLÉS,A FŐSZEREPLŐ PRÓBÁL,DE NEM TUD SZEMBESZÁLLNI A LEVIATHANAL...NYOMASZTÓ TÖRTÉNET AMI TELI VAN AZ ÉLETTŐL,SORSTÓL VALÓ FÉLELEMMEL!!!