Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Lolita

Lolita - Vladimir Nabokov - Régikönyvek
(1 vélemény)

A Lolita főhőse-elbeszélője, Humbert Humbert, francia születésű irodalomkutató és elvetélt író, akit perverz vágyak gyötörnek. Hányatott múltat hagy maga mögött, s gyanús idegenként kóvályog Amerikában. A javakorabeli férfi jelenét Lolita szállásadónője tizenkét éves lányával való találkozása szabja meg. Humbert előbb a gyermek közelébe férkőzik, majd amikor árvaságra jut, a gondviselője, rabtartója, és rabszolgája, kinzója és áldozata lesz. A démonikus viszony hátteréül az ezerszínű és végtelen Amerika szolgál, az óceántól óceánig nyújtózó Újvilág, melyet a duett többszörösen végigutazik. mígnem Quilty,a titokzatos drámaíró elrabolja Lolitát, hogy a maga - Humbertnél nem kevésbé perverz - vágyait élhesse ki rajta. A szerelmétől, léte értelméről megfosztott Humbert végül fölleli és megöli ellenség-hasonmását. Ez a hihetetlenül gazdag, irodalmi illúziókkal utalásokkal, már-már rejtvényekkel átszőtt mű azonban sokkal több egy szerelmi-szexuális kapcsolat taglalásánál: ízig-vérig művészregény. amely metaforikus áttétellel művészet és élet alkotói képzelet és nyers életanyag, művész és polgár viszonyát, azaz egy jellegzetes huszadik századi témát dolgoz fel egy esztétikai életszemlélet jegyében.

Fordítók:
Békés Pál
Borító tervezők:
Maurits Ferenc
Kiadó:
Forum Kiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Újvidék
Nyomda:
Delo Nyomda
ISBN:
8632301187
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
351
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Előszó 5
Első rész 9
Második rész 151
Vladimir Nabokov: A Lolita című könyvről 327
Utószó (Békés Pál) 335

Vladimir Nabokov

Vladimir Nabokov  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 280 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2011Európa Könyvkiadó) 2019.12.07. 20:48

    A valaha tiltott könyvek listáján szereplő, fordulatos regény lebilincseli az olvasót. Azoknak ajánlható, akik szeretik a lélektani műveket.