Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyar-angol műszaki szótár

Magyar-angol műszaki szótár - Katona Lóránt, Klár János, Nagy Ernő - Régikönyvek
(1 vélemény)

Jelen kiadás az 1957. évben megjelent Magyar-angol műszaki szótár változatlan utánnyomása. Mivel az új, teljesen átdolgozott és bővített szótár időközben megindult szerkesztési munkái még több évig eltartanak, addig is ezzel a változatlan második kiadással kívánunk a legsürgetőbb igényeknek eleget tenni. E szótár az első magyar-angol műszaki szótár s egyben az első kísérlet a magyar és angol tudományos és technikai terminológia fogalmi egyeztetésére. Ebből a tényből következik, hogy nem tarthat igényt a teljességre s a jövőben továbbfejlesztése szükséges. Tárgyköre nem teljesen azonos az 1951-ben kiadott Angol-Magyar Műszaki Szótáréval. A szerkesztés során a korábbi szótárhoz képest elhagytuk az orvosi tudományok, a növény- és állattan, valamint a mezőgazdaság szókincsét, minthogy ezek anyaga külön szakszótárakban célszerűbben dolgozható fel. A szótár mintegy 120 000 magyar műszaki szakszót és szakkifejezést és ennek mintegy 180 000-200 000 angol egyenértékét foglalja magában. E szavak tárgykörüket tekintve a műszaki tudományok és a hozzájuk szervesen kapcsolódó alaptudományok (pl. matematika, fizika) fontos szókincsét foglalják össze. A szerkesztési munkálatok előkészítése során szükségesnek bizonyult egyes műszaki szakterületek szókincsének fokozott, korszerű szinten való kibővítése, így a gépipar, híradástechnika, járműtechnika, textilipar és néhány más iparág szókincse terjedelemben megnőtt más iparágak, pl. az élelmezési és mezőgazdasági iparok rovására.

Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
4. változatlan kiadás
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
ISBN:
9630523302
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
752
Nyelv:
magyar, angol
Méret:
Szélesség: 18.00cm, Magasság: 25.00cm
Kategória:

Katona Lóránt

Katona Lóránt  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1965
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
5 500 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 640 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1990Akadémiai Kiadó) 2019.02.19. 13:40

    A könyvet szép állapotban kaptam, ami megnyugtató volt, mivel elég sokat lesz lapozgatva. Örülök a vételnek. és köszönöm a kifogástalan példányt.