Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyar reformot! Gróf Teleki Béla beszéde az Erdélyi Párt kolozsvári és kolozsvármegyei tagozatainak 1943. szeptember hó 12.-én Kolozsváron tartott nagyválasztmányi gyűlésén.

Magyar reformot! - Dr. Teleki Béla - Régikönyvek
Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek Magyar reformot! - Régikönyvek
(0 vélemény)

Magyar reformot! Gróf Teleki Béla beszéde az Erdélyi Párt kolozsvári és kolozsvármegyei tagozatainak 1943. szeptember hó 12.-én Kolozsváron tartott nagyválasztmányi gyűlésén. Kolozsvár, 1943. Erdélyi Párt – Minerva-nyomda Rt. 18 p. Egyetlen kiadás. Az Észak-Erdély visszatérése után alakult, Teleki Béla vezette Erdélyi Párt jóllehet politikáját a magyar kormánypárthoz kötötte, mindenekelőtt országrésze szociális, munkaügyi, közellátási gondjait próbálta orvosolni. Az Erdélyi Párt 1943 őszétől a háború utáni időkre készülve határozottan elkötelezte magát egy függetlenségi politika mellett, mely mind a német, mind a szovjet orientációt határozottan elvetette, önkormányzást és demokratikus fordulatot szorgalmazott. A címszavakból: Az önmagunkhoz való hűség az egyetlen, amire építeni lehet. – 1918. intő példája. – Őrizkedjünk a konjunktúralovagoktól. – Nem a zsidókérdés jelenti a világnézetek ismérvét. – Erdély magyarságának politikai egységét megbontani nem engedjük. – A független magyar államiság. – A helyes nemzetiségi politika. – Az osztálypolitikát feleslegessé kell tenni. – A magyar nemzet: nagy munkaközösség. – A szellem embereinek felelőssége. – Meg kell becsülni a papi és nevelői hivatást. – Az ipar és kereskedelem átállítása. – A munkásság legyen a zászlóvivője a jövő társadalmi rendért folytatott harcnak. – Meg kell oldani a földműves réteg kérdéseit. – Új magyar szociális rend csak új magyar gazdasági rendre épülhet. – Szociális közszellemet. – Vissza kell helyezni a kultúrát az őt megillető helyre. – Nincs béke Európában a magyar igazság kielégítése nélkül. – Mi az erdélyi magyar egységgel az egész ország legexponáltabb pontját építjük. – Erdély politikai akarata. – Teleki Pál hagyatéka. A kötet szerepel az Ideiglenes Nemzeti Kormány által 1945-ben betiltott könyvek jegyzékén. Fűzve, a Sebestyén József által rajzolt pártemblémával illusztrált kiadói borítóban.

Illusztrátorok:
Sebestyén József
Kiadó:
Erdélyi Párt
Kiadás éve:
1943
Kiadás helye:
Kolozsvár
Kiadás:
1.
Nyomda:
MInerva Nyomda, Kolozsvár
Kötés típusa:
fűzve, illusztrált kiadói borítóban
Terjedelem:
18
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Kategória:

Dr. Teleki Béla

Dr. Teleki Béla  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...