Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyar-szerb kisszótár

Magyar-szerb kisszótár - Hadrovics László, Nyomárkay István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Előszó: Jelen szótár régóta érzett hiány igyekszik pótolni. A korábbi magyar-szerbhorvát szótárak részben könyvárusi forgalomban már egyáltalán nem kaphatók, részben pedig mindkét nyelv rohamos fejlődése következtében sok tekintetben elavult szókincset tartalmaznak, illetőleg nagy hiányokat mutatnak. A szótár alapanyaga Hadrovics László 1957-ben első kiadásban megjelent Magyar-szerbhorvát szótárából való. Ennek anyagából különítettük el a magyar címszavakat a fenti elgondolásoknak megfelelően. A szerző és az átdolgozó rendszeresen konzultált a szerb kollégákkal. Az átdolgozó ezen a helyen is kifejezi köszönetét a Pro Renovanda Cultura Hungariae alapítványnak azért az anyagi támogatásért, amely lehetővé tette ezeket a személyes konzultációkat.

Borító tervezők:
Molnár István, Kecskés Zsolt
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Változatlan utánnyomás
Nyomda:
Gyomai Kner Nyomda Rt.
ISBN:
9630577135
Kötés típusa:
kemény papír
Terjedelem:
770 oldal
Nyelv:
magyar, szerb
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 14.50cm
Kategória:

Hadrovics László

1910 - 1997
Hadrovics László (Alsólendva, 1910. június 27. – Solymár, 1997. május 12.) állami díjas nyelvész, szlavista, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe a délszláv-magyar történelem, valamint a horvát nyelv helyesírás- és nyelvtörténete, valamint a magyar funkcionális mondattan és frazeológia. Fontos kései műve az 1993-ban megjelent Magyar történeti jelentéstan című munkája. Jelentős szótárkészítő munkássága is, a magyar–orosz, magyar–horvát, illetve magyar–szerb szótárak elkészítésében vett részt.

Hadrovics László  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 120 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...