Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből

Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből - Jókai Mór - Régikönyvek
Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből - Régikönyvek Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből - Régikönyvek Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből - Régikönyvek
(0 vélemény)

Jókai Mór. Magyarhon szépségei / A magyar előidőkből. Budapest, 1910; 1911. Franklin-Társulat (Ny.). Nyolcadik és tizenegyedik kiadás. Aranyozott egészvászon. / Részlet a Magyarhon szépségei című műből: A MAGYAK TEMPE-VÖLGY. Mit érthetnék mást e név alatt, mint a Balaton vidékét? melyik tájrésze hazánknak érdemli meg inkább a Tempe-völgy nevét? a hol magasabb szellemek dalolni taníták a költőt; a nem költőt pedig érezni azt, a mit a költő énekelt. Sok szép tájékát bejártam hazámnak; voltam az alföld végtelen rónáin, álltam a székely havasok csúcsain : de mindeniknél jobban megragadott a Balaton-vidék. Az alföld úgy tetszik nekem, mint egy édes anya, ki nem sokat piperézi magát gyermeke előtt, nem iparkodik kedvéért szép lenni; de kalászos mezőinek arany tengerével mutatja, mily híven szereti, milyen jó anya volt, s mig rezgő délibábjában tündér-meséket mond neki, pacsirtaénekben zengi bölcsődalát. - Erdély képe viszont úgy tünt fel előttem, mint egy büszke tündér, ki bámulatra hív, bűvöl és elcsábít; fenyvesek zúgása titkos szókat beszél, havasok látása a távol után vonz; valami úgy kényszerít elérhetlenek után sóhajtani; és egy fájó érzés nehezíti a megválást.

Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás éve:
1910
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
140+226
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 15.00cm
Kategória:

Jókai Mór

1825 - 1904
Ásvai Jókai Móric (Komárom, 1825. február 18. – Budapest, Erzsébetváros, 1904. május 5.) regényíró, a „nagy magyar mesemondó”, országgyűlési képviselő, főrendiházi tag, a Magyar Tudományos Akadémia igazgató-tanácsának tagja, a Szent István-rend lovagja, a Kisfaludy Társaság tagja, a Petőfi Társaság elnöke, a Dugonics Társaság tiszteletbeli tagja.

Jókai Mór  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...