Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Maigret és a becsületes emberek

Maigret és a becsületes emberek - Georges Simenon - Régikönyvek
Maigret és a becsületes emberek - Régikönyvek Maigret és a becsületes emberek - Régikönyvek
(2 vélemény)

"Maigret csüggedten meredt a vázlatra. Persze, voltak üres négyzetek is: ki a tengerparton volt, ki falun, ki külföldön. De a lakók fele mégiscsak otthon töltötte az éjszakát. Kártyáztak, nézték a televíziót, olvasgattak vagy aludtak. Sőt az egyik dolgozott. A házmesterné is csak fél szemére aludt el Fabre doktor távozása után. Leadnak két pisztolylövést, egy ember meggyilkolnak az egyik négyzetben, de ez egy csöppet sem zavarja meg a többiek mindennapi életét. – Becsületes emberek… Nyilván ők is talpig becsületes emberek, rendesen dolgoznak, az életük kényelmes, rejtély nélküli."

Sorozatcím:
Albatrosz Könyvek 4642.
Fordítók:
Ádám Péter
Borító tervezők:
Fraunhoffer Péter
Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
9632712323
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
175 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Georges Simenon

1903 - 1989
Georges Joseph Christian Simenon (Belgium, Liège, 1903. február 13. – Svájc, Lausanne, 1989. szeptember 4.) francia nyelvű belga író.

Georges Simenon  további könyvei

Maigret és az idős hölgy - Georges Simenon - Régikönyvek
10%
1 200 Ft 1 080 Ft (10%)
Antikvár könyv
Die Brüder Rico - Georges Simenon - Régikönyvek
30%
600 Ft 420 Ft (30%)
Antikvár könyv
Az elátkozott hajó - Georges Simenon - Régikönyvek
10%
1 300 Ft 1 170 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2018.09.09. 8:47

    Lassan vége felé közeledik a nyár, Maigret is visszatér jövendő vidéki otthonából – hol nyugdíjas éveit szeretné tölteni –, s az újra normális kerékvágás felé formálódó párizsi életben, meggyilkolnak egy férfit. A környezetében élők mind gyanún felül állnak, a házban és a közelben élők szintén, hisz mind becsületes emberek. Ez még az a kor, ahol egy becsületes úriember – ha vállalkozó és egy üzemet vezet, amelynek tulajdonosa egy zöldséges kofánál vásárol, egy henteshez jár, egy újságos teszi neki félre a lapokat és folyóiratokat, szóval nincsenek fehér foltok, megmagyarázhatatlan titkok – így nyomok sincsenek, amelyek azonnal utalnának a tettesre. Azonban a gyilkosság körülményei mind egy belső körből kikerülő tettesre utalnak. De Maigret, Lapointe, és Torrance a kopók makacsságával és kitartásával járják végig a környék és az érintett és szóbajövő helyszínek összes potenciális szemtanúját és ez végül eredményre vezet. Nyomot találnak, majd nyomokat, s kiderül a családi titok.....

  • 2018.03.30. 14:01

    Jó krimi.