Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Marco Polo

Marco Polo - Gianni Guadalupi, Yamashita, Michael - Régikönyvek
(1 vélemény)

Letűnt korok és élő jelen rendhagyó ötvözete ez a kötet. Kalandban, látványosságban bővelkedő útra indul benne Michael Yamashita, a National Geographic magazin neves fotográfusa, társául pedig megidézi Marco Polo mestert, a korai középkor vakmerő utazóját. Vezetésükkel mi magunk is felkerekedünk, bekalandozzuk a hajdani Selyemutat; egyszer a múlt világában, máskor a modern időkben követjük Marco Polo eredeti útvonalát. A történet szerint Marco tizenhét évesen hagyta el otthonát, hogy atyjával és nagybátyjával átvágjon Európán és Ázsián. Legendás utazásuk Itáliától a messzi Kínáig vezetett, majd huszonnégy hosszú esztendővel később Szumátrát és Indiát érintve kanyarodott vissza Velencébe. Tapasztalatairól Marco Polo könyvben számolt be kortársainak, hiteles és eleven leírását adva a vele történteknek. Mesés élményei és megfigyelései újra meg újra lángra gyújtják a nagyvilágot és megannyi lakóját megismerni vágyók képzeletét. A fotós Michael Yamashita maga is Marco bűvkörébe került: szilárdan eltökélte, hogy fényképezőgépével a nagyszerű felfedező nyomába szegődik. Velence csodás városából, a Canale Grande partjáról indult útnak, és egészen a pekingi Marco Polo-hídig követte nevezetes elődjét. Yamashita lélegzetelállító felvételeihez utóbb a neves olasz történész, Gianni Guadalupi írt magvas ismertetőt. Közös munkájukból kerekedett ki a National Geographic gyönyörű könyve, amelyet Marco Polo útleírásából vett idézetek fűszereznek, avatott kézzel válogatott térképek, metszetek és színes táblák, valamint szemléltető rajzok tesznek még élvezetesebbé, gazdagabbá.

Fordítók:
Farkas Eszter
Kiadó:
Geographia Kiadó
Kiadás éve:
2002
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9638624272
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
503 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 25.00cm, Magasság: 25.50cm
Súly:
3.00kg
Kategória:
Előszó (Michael Yamashita) 6
Történeti bevezető (A Milliók Mesterének kalandos utazásai - Gianni Guadalupi) 16
Velencétől Kínáig
Bevezetés 40
Velence 54
Irak 72
Irán 116
Afganisztán 152
Marco Polo Kínában
Bevezetés 206
A Pamírtól Kasgárig 218
Kasgártól Xanaduig 254
Pekingtől Csiangszuig 286
Szecsuan, Jünan és Mianmar 312
Tibet és Labrang 356
Hazatérés
Bevezetés 400
Csüancsou, a Kínai-tenger és Vietnam 410
Indonézia és Srí Lanka 436
India 454
Zárszó

Gianni Guadalupi

Gianni Guadalupi  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1996
Antikvár könyv
700 Ft 350 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 01. 10. 12:04

    Nagyon szép album egy hatalmas utazásról, melyet Michael Yamashita, a National Geographic magazin neves fotográfusa valósít meg Marco Polo nyomán Velencétől-Kínáig tele fényképpel a mai világból és térképek, metszetek és színes táblák Marco Polo idejéből. Izgalmas és hatalmas kötet. Nagyon szép, tetszik, ajánlom.