Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Marie-Madeleine de Cevins: Koldulórendi konfraternitások a középkori Magyarországon (1270 k. - 1530 k.)

Marie-Madeleine de Cevins: Koldulórendi konfraternitások a középkori Magyarországon (1270 k. - 1530 k.) - MADELEINE DE CEVINS - Régikönyvek
(0 vélemény)

A koldulórendi konfraternitások története a kutatás egyik mostohagyermeke. Olyan, nehezen megfogható lelkiséggel kapcsolatos téma, amely valahol az üdvözülést elősegítő közvetítői szerep, az elhunytakról történő megemlékezés és a kegyes társulatok között félúton helyezkedik el. Marie-Madeleine de Cevins kötete hiánypótló munka, ugyanis a középkori ferencesek, domonkosok, Ágoston-rendi remeték, karmeliták által életre hívott konfraternitásokról korábban nem született átfogó jellegű feldolgozás. A szerző a késő középkori vallásosság e fontos csatornáját számos aspektusból vizsgálta, így többek között arra is választ kapunk, hogy a koldulórendi közösségek és a hívek milyen elvárásokat támasztottak egy-egy konfraternitással szemben. A könyv függelékében elhelyezett táblázatok, grafikonok és térképek, eredeti forrásszövegek, a mutató, valamint az illusztrációk könnyítik meg a munka használatát, teszik szemléletessé az alapos forrásfeltárásra épülő részletes elemzést. Marie-Madeleine de Cevins (1965) a franciaországi Université de Rennes 2 egyetem professzora. Fő kutatási területe a közép-európai, elsősorban magyarországi egyháztörténet, ezen belül leginkább a koldulórendekkel foglalkozik. A nyugat-franciaországi egyetemközi kutatóközpont munkatársa (Centre de Recherches Historiques de l'Ouest, CERHIO), jelenleg a közép-európai koldulórendi gazdálkodással foglalkozó nemzetközi kutatási projekt egyik vezetője. Publikációi francia és angol nyelv mellett részben magyarul is hozzáférhetőek, rendszeresen publikál Magyarországon, ugyanis magyarul is kiválóan beszél. Hazánkban az első kötete 2003-ban jelent meg Az Egyház a késő-középkori magyar városokban címmel.

Kiadó:
VIRÁGMANDULA KFT
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9789638948267
Terjedelem:
308 oldal
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

MADELEINE DE CEVINS

MADELEINE DE CEVINS  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 300 Ft
60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1994
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 800 Ft 1 120 Ft
legjobb ár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 300 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...