Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Martin Eden

Martin Eden - Jack London - Régikönyvek
(2 vélemény)

Martin Eden, a fiatal matróz, távoli tengerek friss levegőjét hozza magával, amikor a múlt század végén hosszú útról visszatér az Egyesült Államokba. A tehetséges, testben-lélekben töretlen erejű ifjú képességeihez méltó helyet akar kivívni magának az Újvilágban. Ezt a küzdelmes életet mutatja be Jack London világhírű önéletrajzi regénye, egy proletárfiú útját a tengerjáró hajók fedélközi matrózszállásaitól a nagyvárosi nyomortanyákon, országúti vándorlásokon keresztül a nagy írónak járó megbecsülés kivívásáig.

Sorozatcím:
A Világirodalom Remekei (5. sorozat)
Fordítók:
Bernát Pál, Görgey Gábor
Borító tervezők:
Lóránt Lilla
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1974
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
378 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Jack London

1876 - 1916
Jack London (John Griffith Chaney), (San Francisco, Kalifornia, 1876. január 12. – Glenn Ellen, Kalifornia, 1916. november 22.) amerikai író, elbeszélő.

Jack London  további könyvei

Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 04. 22. 16:15

    Egy fiatal matróz, aki a szerelem által betekintést nyer az irodalom világába. Éjt nappallá téve tanul, olvas, könyvtárba jár, próbálgatja szárnyait, hogy egyszer híres költő lehessen, meggazdagodhasson, a szeretett lányt elvehesse, és leküzdhesse az osztálykülönbségeket.
    Mire eléri, minden elveszik, illetve minden az ölébe hullik az ismeretség által, aminek a feldolgozásába belebetegszik.

  • (1971Kossuth Könyvkiadó) 2018. 05. 13. 17:47

    A Martin Eden – amóta először olvastam – nagy kedvencem lett – úgy tűnik így járok a fejlődés-regényekkel: lásd Brooklyni bátrak, Anya (nem lettem volna azzá aki vagyok, ill. voltam…) -. Martin a fiatalságát, ifjúi életét áldozza fel azért a célért, hogy író lehessen. Tengernyit olvas, kemény áldozatokat hoz, nagyon küzd, s kezdetben persze, évek hosszú során keresztül nélkülöz, de végül … siker koronázza törekvéseit. Ám mire odáig ér, lelke kiüresedik, nem tud mit kezdeni tehetősségével, s aztán véget vet életének. Láthatóan, azaz olashatóan saját életrajzi ihletésű regénye Londonnak, s bár tragédiába torkollik – példaértékű. Kevesebb lennék, ha nem olvastam volna, s nem fedezem fel magamnak…így már jó néhányszor tettem magamévá – legemlékezetesebb, filmbe illő tán a verekedős jelenet, hol karját töri…