Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Más hangok, más szobák / A fűhárfa / Hidegvérrel

Más hangok, más szobák / A fűhárfa / Hidegvérrel - Truman Capote - Régikönyvek
Más hangok, más szobák / A fűhárfa / Hidegvérrel - Régikönyvek Más hangok, más szobák / A fűhárfa / Hidegvérrel - Régikönyvek
(0 vélemény)

Novellákkal ​robbant be csodagyerekként az amerikai irodalomba, és mindössze huszonhárom éves volt, mikor első regénye a Más hangok, más szobák 1948-ban megjelent. Költői és rejtélyes világ, csodálatosan burjánzó kertek, vad erdőségek, érthetetlen varázslatok országa, az amerikai Dél bontakozik ki Truman Capote kisregényéből: a valóságnak egy tizenhárom éves kisfiú képzeletvilágán átszűrt filmszerűen mozgalmas képe. Furcsa lények élnek e különös világban, béna apa, hisztérikus mostoha, beteg művész-nagybácsi, veszekedős kamaszlány s egy álomból-valóságból formált kisváros sok más különös alakja. Capote meghökkentő sikerének titka elsősorban abban keresendő, hogy művészi renddé tisztult élményvilágában bámulatos biztonsággal ötvözi össze az amerikai irodalom egyik, Hawthorne-tól Melville-en és Mark Twainen át vezető hagyományát olyan elemekkel, olyan jegyekkel, melyek kizárólag csak rá jellemzők: a világ konkrét valóságát a gyerek, illetve a gyereklelkű felnőtt álmaiban fogalmazza át. Ezt az írói célkitűzését legmaradandóbban talán A fűhárfa című kisregényében valósította meg. A Hidegvérrel egészen más jellegű alkotás, műfaját maga az író így határozta meg: tényregény. Egy 1959. novemberében Kansas államban elkövetett többszörös gyilkosságról ad számot, méghozzá úgy, hogy könyvében minden egyes mozzanatnak valóságalapja van: minden egyes esemény úgy történt, minden egyes szó úgy hangzott el, ahogy az anyagot elrendező, a riporter szerepét betöltő író e lapokon elénk tárja.

Fordítók:
Róna Ilona, Örkény István, Szíjgyártó László
Illusztrátorok:
Maczó Zsuzsanna
Borító tervezők:
Maczó Zsuzsanna
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630720639
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
757 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
MÁS HANGOK,
MÁS SZOBÁK 5
(OTHER VOICES, OTHER ROOMS)
Örkény István fordítása

A FŰHÁRFA 197
(THE GRASS HARP)
Róna Ilona ,fordítása

HIDEGVÉRREL 323
(IN COLD BLOOD;
Szíjgyártó László fordítás

Truman Capote

Truman Capote  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft
80%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 700 Ft 340 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...