Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Matematika feladatok Összefoglaló feladatgyűjtemény 10-14 éveseknek

Matematika feladatok - Kosztolányi József, Mike János, Palánkainé Jakab Ágnes, Dr. Szederkényi Antalné, Vincze István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az utóbbi évek módszertani kísérletei, az iskolaszerkezet változatosabbá válása és a Nemzeti alaptanterv tervezetének kerettanterv jellege szükségszerűen maga után vonja a matematika tanításának egyre sokszínűbbé válását mind tartalmi, mind strukturális, mind pedig módszertani szempontból a címben jelzett korosztály vonatkozásában is. Ezen tendenciákat figyelembe véve egy olyan feladatgyűjtemény összeállítását tűztük ki célul, amelyet a tanulók és az őket tanító pedagógusok minden iskolatípusban (az alkalmazott tantervtől függetlenül), a tanítási-tanulási folyamat valamennyi fázisában jól tudnak használni. Ennek megfelelően a feladatokat témakörök szerint csoportosítottuk, nem pedig az egyes évfolyamok tananyaga alapján. A tematikus csoportokon belül megpróbáltunk tartalmilag és módszertanilag is a teljességre törekedni. Az egyes anyagrészeket bevezető, majd a tanult módszereket, ismereteket elmélyítő, gyakorló példák mellett a feladatgyűjteményben találhatók olyan nehezebb feladatok is, amelyek a tanulóktól megkövetelik az ismeretek alkotó alkalmazását. A feladatok nagy száma és változatossága lehetővé teszi, hogy a pedagógus a tanulók képességeinek, tudásszintjének, érdeklődésének, és természetesen saját szakmai ízlésének megfelelően válogasson feladatokat a gyerekek iskolai és otthoni munkájához. A könyvben nem szerepelnek a feladatok megoldásai, így ellenőrzésre, közvetlen iskolai számonkérésre is jól használható. Ugyanakkor az otthoni felkészülést, gyakorlást segíti a részletes megoldásokat tartalmazó két megoldáskötet. Egy átfogó, gyűjteményes példatár használhatóságát nagymértékben befolyásolja szerkezete, a feladatok sorrendje, csoportosítása. Ezt szem előtt tartva, a feladatokat folyamatosan sorszámoztuk, és a tartalomjegyzékben megadtuk, hogy az egyes fejezetek, alfejezetek mely feladatokat tartalmazzák. Ezen túlmenően az algebrai, és a geometriai feladatok többségét a feltett kérdés jellege, illetve a megoldás módja alapján is csoportosítottuk, remélve, hogy ezzel segíteni tudunk a legmegfelelőbb feladatok kiválasztásában. Reméljük, hogy az érintettek haszonnal forgatják majd ezt a kötetet, és mindazok a célok, amelyek bennünket vezéreltek, a tanítási gyakorlatban valóra válnak. A kézirat gondozásáért, formai szerkesztéséért és nyomdai előkészítéséért köszönetet mondunk a Mozaik Oktatási Stúdió munkatársainak. Külön köszönet illeti Dr. Scharnitzky Viktor és Dr. Szendrei János főiskolai tanárokat lelkiismeretes és minden részletre kiterjedő lektori munkájukért.

Borító tervezők:
Deák Ferenc
Kiadó:
Mozaik Kiadó
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Tizenhetedik, változatlan kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9789636971007
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
382
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Kosztolányi József

Kosztolányi József  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1986
Antikvár könyv
360 Ft 252 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 620 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...