Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Médiaegyensúly

Médiaegyensúly - Kerényi Imre - Régikönyvek
(0 vélemény)

Lectori Salutem! Gyönyörű ez a latin kifejezés. Tisztelet az olvasónak. Tisztelet az embernek. Tisztelet egymásnak. Tisztelet az ellenfeleknek. ÉS tisztelet az írónak. Vagy ha az nem, hát megbocsátás. Innen is, onnan is. Bocsánat az írónak a megbírált emberektől. Ha emberből vannak a megbíráltak, megértenek és megbocsátanak. Dicsértem volna őket inkább. Nem engedték. Nem engedik. Megbántottak. Megbántanak. Megsértették és megsértik emberi méltóságomat. Magyarságomat. Szimbólumaimat gyalázták és gyalázzák. Eszméimet, írástudóimat és politikusaimat leszólták. És leszólják. Gonosz eszmékről és gonosz emberekről szónokoltak. És szónokolnak. A Szent Grál önjelölt lovagjai locsognak. Magyaráznak. Hapacsolnak. Zizegnek. Ha abbahagyják, kezet foghatunk. Ha nem, hát harc. Ez az ország a miénk. A miénk is. Az övék is, de az enyémeké is. A bennszülötteknek is megvannak a maguk jogai. Nelson Mandela elnök lett Dél-Afrikában. Chaka zulu király országában. Nem kell apartheid. Sem Dél-Afrikában, sem a mohamedán világban, sem az Európai Unióban. Sem Izraelben, sem a Csecsenföldön, sem Boszniában. Magyarországon sem kell apartheid. Szellemi értelemben se kell. Konszenzus vagy harc. Ez a helyzet. Kell egy televízió. Egy rádió. Néhány lap. Intézményesülés. Templomok, kórházak, iskolák, egyetemek, bankok, földbirtokok kellenek. A nyelv védelme és tisztázása kell. A kultúra pártolás. A nemzet építése. Ha ezt a kormány nem pártolja, a kormány nem a nemzet kormánya. Hanem csak egy vacak kormány a sok közül. Mely elmúlik. A konfliktus tárgya a bírvágy. Ezt a szót Vörösmarty találta ki. Az emberek bírni vágynak. Minden ember. Nem csak az emberek egy része vágyhat bírni és bírhat. Esélyegyenlőség kell. A médiában és másutt. Adassék meg minden népnek minden jog és lehetőség - mondta Illyés Gyula. Igaza van. Adassék meg. Most Medgyessy Péter van kormányon. Adja meg az esélyegyenlőséget. Ha nem adja meg, Medgyessy Péter részminiszterelnök. Nem miniszterelnök.

Kiadó:
Kairosz Kiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Text-Print Nyomdaipari Kft
ISBN:
9639484180
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
264 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.37kg
Kategória:

Kerényi Imre

1943 -
Kerényi Imre (Csopak, 1943. szeptember 28. –) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész. A Bubik István-díj kuratóriumának tagja. Jelenleg „a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott”.

Kerényi Imre  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 2007
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...