Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye.

Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Tali András, Verebély Géza - Régikönyvek
Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Régikönyvek Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Régikönyvek Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Régikönyvek Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Régikönyvek Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Tali András – Verebély Géza Megtévesztett kormányok, nemzetek. A pénz rejtélye. (Budapest), [1936]. Szerzők (Centrum Kiadóvállalat Rt. ny.) [4] + 165 + [3] p. + hibajegyzék. Egyetlen kiadás. Tali András és Verebély Géza szerzők közgazdasági tanulmányokban a társadalom újjászervezése ügyében a liberális profitkapitalizmus elve helyett markáns állami szerepvállalást és beavatkozást szorgalmaznak. Kulturális ügyekben is erős véleményeknek adnak hangot: „A liberalizmus utcai sajtója igen gyakran dicsőíti a „Nyugat fennkölt kultúráját”, „humanizmusát”. A kulturált nyugat szociális állapotait, gyarmati- és világpolitikáját azonban belülről megismerve kell meggyőződnünk a liberális kultúra szemfényvesztéséről. […] A liberális nyugat kultúrája nem is kultúra, hanem csak hatalmi eszköz a világ pénzügyi elgyarmatosítására, a liberális hatalom kiterjesztésére. Vajjon kultúra-e az, ha a cél a világhatalom megszerzése. Kultúra-e az, hogy a hatalom megszerzésére és fenntartásához kultúrjelzéssel fegyvereket gyártat. Kultúra-e az, hogy a hatalmat más népek kifosztásával és meghódításával szerzi meg.” Példányunk fűzése kissé laza, két levél kijár, a tartalomjegyzék utáni, lényegi tartalmat nem hordozó levél hiányzik. Fűzve, Verebély Géza által illusztrált, sérült kiadói borítóban.

Kiadó:
A szerzők magánkiadása
Kiadás éve:
1936
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Centrum Kiadóvállalat Rt.
Kötés típusa:
fűzve, illusztrált kiadói borítóban
Terjedelem:
165
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.50cm, Magasság: 23.00cm
Kategória:

Tali András

Tali András  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 450 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...