Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mennyi a sok sírkereszt? Magyarország embervesztesége a második világháborúban

Mennyi a sok sírkereszt? - Für Lajos - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: "Nem számolták ki, hiszen kiszámíthatatlan: ha történelmi útját az ember gyűlölködő kedve, háborúra-népirtásra hangolt káini szenvedélye nem rakta volna tele a vérengzések borzalmaival, akkor ma mennyi is lenne, lehetne a föld népessége. Nem tudni, a ragályos betegségek vagy a "tenfiad" vágta halálos sebek tizedelték-harmadolták-e jobban fajunkat. Azt viszont bizonyosan tudjuk, hogy századunk két világháborúja az emberi történelem eleddig legnagyobb méretű tömeggyilkossága volt. Dermesztő esetként szokták idézni az 1916. évi somme-i áttörési kísérletet, ahol három-négy hónap leforgása alatt 1,2 millió halott maradt a csatatéren. A fölszabdalt, szétroncsolt földön valóságos hullahegyek emelkedtek. Aztán mintha az emberi gonoszság is versenyt futna az idővel: a következő háborúban mindezt többszörösen felülmúló mészárlás következett. Az ütközetek, bombázások, gázkamrák, fogolytáborok, a megtorlások és visszatorlások poklában háromszor annyi életet ontottak ki, mint a megelőző háborúban. Közel hatvan millióra tehető az elpusztítottak száma. Mintha a népesedési robbanás léptékével arányosan nőne a tömeggyilkolás dühöngő szenvedélye. Becslések szerint a második világháború tájékán közel annyi ember pusztult el, mint a megelőző félévezred csatáiban együttvéve."

Kiadó:
Püski Kiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
New York
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
72 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 23.00cm
Kategória:

Für Lajos

1930 - 2013
Für Lajos (Egyházasrádóc, 1930. december 21. – Budapest, 2013. október 22.) történész, az MTA doktora, politikus, az MDF alapító tagja, az Antall-kormány és a Boross-kormány honvédelmi minisztere.

Für Lajos  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 400 Ft 2 160 Ft
20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1991
Antikvár könyv
1 700 Ft 1 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...