Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mesterszakácsok receptkönyve

Mesterszakácsok receptkönyve - Lukács István, Nagy László, Novák Ferenc - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az ember étkezési szokásaival, táplálkozásával napjainkban mindinkább elmélyültebben foglalkozunk szerte a világon. Ez az érdeklődés az egészséges, korszerű életmód igényéből fakad, de a ma embere sem mond le arról, hogy örömszerzésének egyik legfőbb forrása az étkezés legyen. Ehhez a régen elfeledett ételeket, készítési-ízesítési módokat éppen úgy felkutatja, mint ahogy keresi korunk új technikai berendezéseivel, a változatosabb ételkészítési megoldásokkal elérhető új ízeket. A hazai és a nemzetközi vendéglátóipar robbanásszerű fejlődése ellenére is mind többen éreznek kedvet arra, hogy maguk is alkotó módon fogjanak kezükbe fakanalat, hogy kedvenc ételüket maguk szolgálják fel barátaiknak. A világon egyre többen ragadnak tollat olyanok is, akiknek nem hivatásuk az ételkészítés, de könyvet írnak legkedvesebb ételeikről. A római Marius Gavius Apicius volt, aki az első, mai fogalmaink szerinti szakácskönyvet összeállította. Azóta ez a műfaj a legnépszerűbb kiadványok egyikévé vált. Az ízkombinációknak nincs határa, és egy-egy szakácskönyvnek minden kor számára van mondanivalója. A magyar szakácsoknak is voltak tollforgató, koronként újabb szakmai gondolatokat hordozó mesterei, akik gyarkorlati munkájuk tapasztalatait írásba foglalták az adott jelen és az utókor számára. A mai magyar konyhaművészet olyan két kipróbált mestere, mint Novák Ferenc és Lukács István, akik művészi fokon gyakorolják a gasztronómiában szerzett ismereteiket itthon és külhonban egyaránt, ezúttal Nagy Lászlóval, az ismert szakíróval társulva írásban is megerősítik szakmai elkötelezettségüket. Különös erénye könyvünknek, hogy az első azok között a hasonló mai magyar kiadványok között, amely nemcsak az asztali örömökre, az élvezetes ételek elkészítésére összpontosítja a figyelmet, hanem azok energiaértékének feltüntetésével felkelti az érdeklődést a tudatosabb, egészségesebb táplálkozásra. A világ ma az étkezési kultúra területén is változtatásokra törekszik. Az igazi gasztronómusok, s velük együtt e könyv írói is, azt vallják "keveset, de jót". Az ízletes, változatos ételek receptjeinek összeállításához, esztétikus kivitelezéséhez nyújtanak számunkra értékes tanácsokat, gondolatokat. Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a szépen terített asztal emberi barátságot teremtő varázsát, és azoknak, akik egy-egy jó étel elkészítésében meglelik az embereket összefogó alkotómunka örömét.

Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9632216296
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
468
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
Előszó 9
Bevezető 21
Receptek szövegben, képekben 21
Levesek, levesbetétek 23
Mártások 61
Előételek. Könnyű vacsoraételek 81
Tojásból készíthető ételek 131
Halakból és egyéb hideg vérűekből készíthető ételek 145
Marhahúsból készíthető ételek 167
Borjúhúsból készíthető ételek 195
Sertéshúsból készíthető ételek 217
Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek 243
Házinyúlhúsból készíthető ételek 253
Szárnyashúsból készíthető ételek 261
Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek 285
Főzelékek. Köretek 297
Saláták 327
Tészták 339
Egytálételek 363
Az 1984. évi szakácsolimpia díjnyertes receptjei 375
Hozzávalók palettája szövegben, képekben 381
Élelmiszer ABC. Az élelmiszerek fajta szerinti, azon belül friss, gyorsfagyasztott, konzerv és szárított változata 383
Gasztronómiai ismeretek 439
Irodalom 447
Tárgymutató 449

Lukács István

Lukács István  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 420 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
700 Ft 420 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 320 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 12. 23. 12:07

    Megvettem a könyvet és nagyon sok értékes tudni és hasznosító információt kaptam, amit a jövőben alkalmazni is fogok.Mindenkinek csak ajánlani tudom.L.Katalin