Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Mesterszakácsok receptkönyve

Mesterszakácsok receptkönyve - Régikönyvek
Mesterszakácsok receptkönyve - Régikönyvek Mesterszakácsok receptkönyve - Régikönyvek Mesterszakácsok receptkönyve - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9632216296
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
468 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
ELŐSZÓ
9
BEVEZETŐ
11
7. Borjúhúsból készíthető ételek ( Lukács I.) . . 195
Gerinc • Szűzpecsenye • Borda • Comb • Lapocka

Szegy • Csülök • Fej és láb • Belsőségek
Ets0 RÉSZ
RECEPTEK SZÖVEGBEN, KÉPEKBEN . . 21
1. Levesek. Levesbetétek (Novák F.—Lukács 1.) 23
Híg, süvített, barna-, püré-, krém-, gyümölcs- és
különleges levesek • Házi gyúrt tészta, tésztaipari
száraz tészta és egyéb levesbetétek
2. Mártások (Novák F.—Lukács I.)
Hideg alap- és összetett mártások • Fűszeres
vajak • Dresszingek • Meleg alapmártások és
változataiból, gyümölcsből, zöldségfélékből ké-
szíthető mártások
3. Előételek. Könnyű vacsoraételek
(Lukács 1.—Novák F.)
81
Hideg összetett kevert saláták • Hús-, hal-, szár-
nyas- és zöldségkoktélok • Húsból, belsőségből
készíthető meleg előételek • Gombából, rizsből,
zöldségfélékből készíthető előételek • Töltött pa-
lacsinták, rétesek, vajaspástétomok
4. Tojásból készíthető ételek (Lukács 1.) . . .
Hideg töltött és kocsonyázott tojások • Meleg
tojásételek. Bevert-, habart-, tálon sült-, töltött
tojás-változatok
5. Halakból és egyéb hideg vérőekből készíthető
ételek (Lukács I.)
145
Édesvízi halak • Tengeri halak • Egyéb hideg
vérűek
6. Marbahúsból készíthető ételek (Novák F.)
167
Bélszín • Lapos hátszín • Magas hátszín (rosté-
lyos) - Fartő - Lapocka • Lábszár • Belsőségek
8. Sertéshúsból készíthető ételek (Lukács I.) . 217
Szűzpecsenye • Borda • Comb • Felsál • Lapocka

Oldalas • Dagadó • Tarja • Csülök • Belsőségek

Malac • Süldő
10. Házinyúlhúsból készíthető ételek (Novák F.) 253
Pecsenyenyúlcomb • Pecsenyenyúlgerinc, -comb,
-lapocka
11. Szárnyashúsból készíthető ételek (Novák F.) 261
Csirke • Jérce • Kakas • Győngytyúk • Húsga-
lamb • Pulyka • Kacsa • Liba
13. Főzelékek. Köretek (Novák 17.)
297
Burgonyából készíthetők • Rizsből készíthetők •
Gabonafélékből készíthetők • Száraz hüvelye-
sekből készíthetők • Vegyes köretek • Zöldség- és
főzelékfélékből készíthetők • Bimbóskel • Brok-
koli • Cukkini • Csemegekukorica • Csemegepap-
rika • Csemegeparadicsom • Endívia • Fejes, sa-
vanyú és vöröskáposzta • Fejes saláta - Fekete-
gyökér • Karalábé • Karfiol • Kelkáposzta és
9. Bárány-, birka- és ürühúsból készíthető ételek
(Novák F.)
243
61 Báránygerinc • Borda • Comb • Lapocka és szegy

Birkacomb, -lapocka és -szegy • Ürügerinc •
Borda • Comb • Lapocka és vese
12. Vad- és vadszárnyashúsból készíthető ételek
(Lukács L—Benke L.)
285
131 Őz és szarvas • Vadsertés • Vadnyúl • Fácán •
Fogoly • Fürj és szalonka • Vadkacsa


kínaikel Mangold • Pasztinák • Patisszon Sár-
MÁSODIK RÉSZ
garépa • Spenót • Sóska • Spárga • Tök • Zeller
HOZZÁVALÓK PALETTÁJA SZÖVEGBEN,

Zöldbab • Zöldborsó •
KÉPEKBEN
381
14. Saláták ( Lukács I.)
327
Gabonafélékböl, száraz hüvelyesekből, zöldség-
és főzelékfélékből készíthető saláták
15. Tészták ( Novák F.—Benke L.)
339
Gyúrt tészták Kevert tészták • Kelt tészták •
Élesztős vajastészta (Blundel) • Omlóstészták
(Linzer) • Rétesek • Felvertek • Vajastészták •
Égetett tészták • Felfújtak • Pudingok • Gyümöl-
csös készítmények • Tésztaöntetek
••36. Egytálételek ( Novák F.—Lukács I.) . . .
363
17. Az 1984. évi szakácsolimpia díjnyertes
receptjei
375
18. Élelmiszer ABC. Az élelmiszerek fajta szerin-
ti, azon belül friss, gyorsfagyasztott, konzerv és
szárított változata (Nagy L.)
383
Halak és egyéb hideg vérűek • Húsok, húsípari
termékek • Szárnyashúsok, baromfiipari termé-
kek • Vadhúsok, vadszárnyashúsok • Zöldségfé-
lék • Bab • Borsó Lencse • Burgonya • Gyökér-
zöldségek • Hagymák • Káposzta és rokonai -
Levélzöldségek • Vegyes zöldségfélék Gombák

Gyümölcsök • Fűszernövények • Italok • Borok

Pezsgők • Sörök • Borpárlatok (brandyk) • Pár-
latok • Likőrök • A bor mint fűszer
19. Gasztronómiai ismeretek
439
Az ételnevek eredete • A szakácsmesterség értel-
mező szótára
IRODALOM
447
TÁRGYMUTATÓ
449

Lukács István

Lukács István  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...