Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Meteor csillagászati évkönyv 2010

Meteor csillagászati évkönyv 2010 - Benkő József, Mizser Attila - Régikönyvek
(0 vélemény)

A tartalomból: Kalendárium, Székely Péter: Újdonságok kompakt > objektumokról, Sódorné Bognár Zsófia: A fehér törpe csillagok világa, > Szabó M. Gyula: A kozmikus távolságlétra - távolságmérés a > csillagászatban, Kolláth Zoltán: Még nem búcsúzunk a > Hubble-űrtávcsőtől, Illés Erzsébet: Hogyan látjuk ma az óriásbolygók > világát?

Kiadó:
Magyar Csillagászati Egyesület
Kiadás éve:
2009
ISBN:
0001437690
Terjedelem:
336 oldal
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 14.00cm
Kategória:

Benkő József

1740 - 1814
Középajtai és árkosi Benkő József (Bardóc, 1740. december 20. – Középajta, 1814. december 28.) református lelkész, teológus, botanikus, történetíró, nyelvész. A felvilágosodás korszakának elején élt tudós egyaránt eredményes művelője volt a társadalom- és a természettudományoknak. Fő műve, a Transsilvania, a korabeli Erdély leírása, a művelődéstörténet, a néprajztudomány és a családtörténet máig használt forrásmunkája, amely az államismereti iskola módszerével vizsgálja az erdélyi társadalom anyagi és szellemi életét. Botanikusként elsőként alkalmazta Linné kettős nevezéktanát magyar nyelven. A Magyar Hírmondóba írt cikkeivel a tudománynépszerűsítés egyik korai művelője lett.

Benkő József  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...