Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Midlothian szíve

Midlothian szíve - Walter Scott - Régikönyvek
Midlothian szíve - Régikönyvek Midlothian szíve - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ámbár Mrs. Goldie érdekfeszítő és festői beszámolója Helen Walkerről, a képzelet szülte Jeanie Deans eredetijéről aligha szorul kiegészítésre, talán megbocsáttatik a Kiadónak, ha közzétesz két-három anekdotát e kitűnő személyiségről, melyeket a Vázlatok a Természetből című kötetből gyűjtött ki, John M'Diarmid munkájából, mely úriember igen elmés lapot szerkeszt Dumfires városában... Mr. M'Diarmid részletesen tárgyalja a húgával megesett gyalázatot, amely szerinte 1736 előtt történhetett. Helen Walker visszautasítván, hogy hazugság árán mentse meg rokona életét, kölcsönvett egy kis pénzt, és mezítláb elgyalogolt Londonba, hol is azonmód felkereste Johnt. Argyle hercegét. Tanúk állítása szerint később kijelentette, hogy a Mindenható kegyelme folytán éppen a sorsdöntő pillanatban járult a herceg elé, melyet ha elszalaszt, könnyen húga életébe került volna. Isabella vagy másként Tibby Walker, megmenekedvén a reá leső veszedelemtől, nőül ment megrontójához, és boldogan élt csaknem a század végéig, fennen hangoztatván azt a rendkívüli odaadást, melynek megmaradását köszönhette... Íme, regényünk rövid tartalmi kivonata a százötven esztendővel ezelőtti Kiadó tollából.

Fordítók:
Gy. Horváth László
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630721945
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
696 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Bevezető a Midlothian Szívé-hez 7
Utóirat 13
A patrónusok legjobbikának... 15
Midlothian Szíve 23
Olvasó! 653
L'Envoy 654
A szerző jegyzetei 655
Utószó 691

Walter Scott

1771 - 1832
Walter Scott (Edinburgh, 1771. augusztus 15. – Abbotsford, 1832. szeptember 21.) skót költő, regényíró, az angol nyelvű romantika kimagasló alakja.

Walter Scott  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 400 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 01. 08. 19:44

    Ez volt az első könyv, amit Walter Scott-tól olvastam. Az első 100 oldalon nekem úgy tűnt, hogy nem történik semmi, csak terjengett. Nehezen olvastam és jutottam túl rajta, de aztán beindult a történet. Sőt izgalmas is volt. De az utolsó 100 oldal előtt szintén megkérdeztem magamtól, hogy miért nem most zárja le a történetet, mi van még hátra. Aztán Bart István utószavát elolvasva megértettem, hogy eredetileg Scott kiadói szerződése egy négykötetes kisregénysorozatra szólt, ezért is van két csúcspontja a cselekménynek. Mindenesetre egyetértek, hogy egy hatalmas és ormótlan regény. A főhősnőt az elején nem túl okos teremtésnek állította be, később pedig nagyon is bölcsnek, aki szinte minden helyzetben pontosan tudja, hogy mit kell cselekednie, nekem ez kicsit visszás volt. Tetszett még benne, ahogy a szerző rendszeresen kiszólt az olvasóhoz.