Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mindenki jogi tanácsadója Iratmintákkal szerződések, okiratok, bizonyítványok, kérvények, fellebbezések, bírósági beadványok, feljelentések, végrendeletek stb. szerkesztéséhez.

Mindenki jogi tanácsadója - Dr. Krivoss Árpád, Dr. Szepesy Mihály - Régikönyvek
(0 vélemény)

A jog az emberiség együttéléséből adódó életviszonyokat rendezi. A jog külső megjelenési alakja: a törvény, a szabályrendelet, a szokás együtt alkotják egy állam jogrendszerét. A mai állami berendezkedés a gazdasági politikai, szociális kérdések és életviszonyok sokaságának rendezését teszi szükségessé, aminek következtében a jogrendszer annyira áttekinthetetlenné, szerteágazóvá lesz, hogy az érvényes törvények és szabályrendeletek tömegében, még a hivatott jogász is nehezen ismerheti ki magát. Jelen összeállítás célja épen az, hogy egységes és áttekinthető feldolgozásban bocsássuk a jogkereső közönség rendelkezésére a ma élő jogszabályok legfontosabb rendelkezéseit, mindenkor hivatkozva a megfelelő törvényhelyekre, amelyek megtalálását a betűrendes összeállítás könnyen lehetővé teszi. A könyvhöz csatolt 50 minta a beadványok, szerződések, okiratok stb. egyes fajtáinak kiállítására nézve nyújt útmutatást. Az első kiadás sikere után bizton remélhetjük, hogy ez a kiadás fokozottabb mértékben fogja szolgálni a célt: a jogkereső laikus közönség tájékoztatását, - mondhatjuk a jogi első segélynyújtást - anélkül, hogy a szakértő hivatásos jogászok tanácsának és véleményének meghallgatását nélkülözhetővé tenné.

Kiadó:
A szerzők magánkiadása
Kiadás éve:
1937
Kiadás helye:
Kalocsán
Kiadás:
2. kiadás
Nyomda:
Árpád Rt. könyvnyomdája
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
176 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Dr. Krivoss Árpád

Dr. Krivoss Árpád  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1968
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...