Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mindenki lexikona I-II. (A-Z)

Mindenki lexikona I-II. (A-Z) - Kovács Endre, Zsilinszky Sándor, Ákos Károly, Bárány István - Régikönyvek
Mindenki lexikona I-II. (A-Z) - Régikönyvek Mindenki lexikona I-II. (A-Z) - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ez a könyv mindenkinek szól, s ez a megállapítás egyben azt is jelenti, hogy a legkülönbözőbb kérdésektől tartalmaz rövid és könnyen érthető felvilágosítást. A széles olvasókörre tekintettel fokozott nyomatékot kaptak a sport, színház, filmművészet, az újságokban szereplő politikai, földrajzi, gazdasági, technikai adatok és fogalmak. A lexikonoknak millió olvasójuk van. Ezek két csoportot alkotnak. Az egyikbe azok tartoznak, akik rövid felvilágosítást keresnek egy felmerült kérdésben. Ezeket az olvasókat igyekszünk itt kielégíteni. A másik csoport tagjai viszont iránymutatást keresnek arra vonatkozóan, merre induljanak behatóbb tájékozódásért az őket foglalkoztató problémával kapcsolatban. Ez utóbbi olvasók érdekében lexikonunk címrendszerét összehangoltuk az Új Magyar Lexikonéval, amelynek világnézeti felfogását is követtük.

Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1974
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Akadémia Nyomda
ISBN:
9630503417
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
495+479 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:

Kovács Endre

Kovács Endre  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2018.10.13. 0:50

    Remek kis kompakt lexikon; többnyire egyszerű, letisztult definíciókkal. Az adatok nyilván a kiadása idejét tükrözik, de ezt leszámítva jól forgatható, és könnyű súlya miatt akár útra is elvihető.