Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Mit egyen a gyerek?

Mit egyen a gyerek? - Régikönyvek
Mit egyen a gyerek? - Régikönyvek Mit egyen a gyerek? - Régikönyvek Mit egyen a gyerek? - Régikönyvek Mit egyen a gyerek? - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Nyitrai Pál
Kiadó:
Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve:
1979
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hatodik, javított kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632408063
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
250 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Bevezetés az első kiadáshoz 7
Bevezetés az ötödik kiadáshoz 10
A terhes anya életmódja, étrendje 13
Néhány szó a társadalombiztosításról 22
Megszületett a kisbaba 27
Milyen legyen a szoptató anya életmódja, étrendje? —
Mitől lesz sok és jó minőségű az anyatej9 28
A szoptatás 33
A szoptatás előnyei — Hogyan szoptassunk? — Hány-
szor szoptassunk? — 10-20-25 — Csökken a tej-
mennyiség? — Eleget szopott-e a baba? — Szoptatási
akadályok — Testvérek 34
Kevert táplálás 53
Hogyan tisztítsuk, sterilezzük a csecsemő edényeit? . 54
Mesterséges táplálás 57
Milyen legyen a táplálék? 57
Elválasztás 64
Az elválasztás szabályai — Az elválasztás menete —
Hogyan etessünk? — Amire fel kell figyelni... . . 64
Cucli vagy ujjszopás? 81
Miért előnyösebb az ujjszopás9 81
A bölcsőde 83
Az ételek elkészítésének módja (Receptek 0-1 éves csecse-
mők étkezéséhez) 85
Tehéntej — Tejhígítások és tejjel készült ételek elkészí-
tési módja — Tápszerek csecsemők mesterséges táplálá-


sához — Főzelékek, zöldségfélék — Hogyan készítsük
el a főzelékeket? — Gyümölcsök elkészítése — Tea ké-
szítése — Tojás készítése — Sajt, túró készítése — Máj
és hús készítése 85
Koraszülöttek 111
Hazajön a baba! — A koraszülött táplálása 113
1-3 éves kisgyermekek étkezése 117
Tej és tejtermékek — Gyümölcsök — Levesek — Hu-
lékek — Tojás, máj, hús — Szénhidráttartalmú ételek —
Zsíros ételek, zsírok — Fűszerek — Kisgyermeknek sze-
szes italt adni tilos! 121
Az ételek elkészítésének módja (Receptek és étlaptervek 1-3
éves kisgyermekek étkezéséhez) 129
Tej és tejjel készült italok — Tízórai és uzsonnaételek —
Levesek — Főzelékek — Burgonyából készült ételek —
Saláták — Gyümölcsök — Gyümölcssaláták — Kom-
pótok — Tojásból készült ételek — A tojás néhány elké-
szítési módja — Húsok — Néhány húsétel készítése —
Tésztafélék — Sült tészták 129
Óvodások—iskolások étkezése 159
Tápanyagszükséglet egy napra — Segít a gyermek —
Reggeli — Együtt ebédel a család — Az ételek díszítése
— Születésnap 159
Táplálkozási problémák 168
Étvágytalanság — Sovány a gyerek — Kövér a gyerek 168
Beteg a csecsemő — Beteg a gyerek 180
Beteg csecsemő diétája — Lázas, hurutos megbetegedé-
sek — Hasmenések — Mit kell tenni míg az orvos meg-
érkezik ? — Székrekedés — Beteg gyermek diétája —
Lázas, hurutos megbetegedések — Hasmenés, gyomor-
bél hurut — Székrekedés — Vesegyulladásos betegek
étrendje — Májgyulladásos betegek étrendje — A cu-
korbetegség — Csalánkiütés — Szájgyulladás — Fer-
tőző betegségek diétája 182
A gyógyszeradás tízparancsolata 208
Mérgezések — balesetek 211


Vitaminok 216
Ásványi anyagok 223
Boszorkánykonyha (A szervezet anyagcseréje) 229
1. Fehérjék — 2. Zsírok — 3. Szénhidrátok 230
Néhány élelmiszer tápanyagtartalma 233
Fejlődés (Súly- és hossznövekedés) 237
Befejezés 242
Tárgymutató 243

Zoltán Zsófia

Zoltán Zsófia  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...