Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Mit ér a film ha magyar?

Mit ér a film ha magyar? - Gyertyán Ervin - Régikönyvek
Mit ér a film ha magyar? - Régikönyvek Mit ér a film ha magyar? - Régikönyvek
(0 vélemény)

Arra kaptam megbízást, hogy viszonylag rövid terjedelemben írjam meg a magyar film történetét a kezdetektől napjainkig. Tehát filmművészetünk valamiféle kistükrét vázoljam fel, amelyből a honi és a külföldi olvasó az 1996-os pesti - a tervezett világkiállítás alkalmából idelátogató, s nem utolsó sorban a magyar film régi és új barátainak tábora - fogalmat alkothat magának kultúránk e fontos, s talán a magyar zene mellett nemzetközileg is leginkább számon tartott ágazatának kialakulásáról, fejlődéséről. Engedtem a baráti rábeszélésnek és könnyelműen elvállaltam a feladatot. De amint hozzá kezdtem a munkához, ismét megrohantak a kétségek: megoldható-e ez a feladat? Vagy pontosabban: én meg tudom-e oldani? A terjedelem ugyanis mindig műfajmeghatározó. S a magyar film - akár a magyar honfoglalás milleniuma alkalmából 1896-ban az uralkodóról, Ferencz Józsefről készült hiradófilmtől, akár Ungerleider Mór és Neumann József Projectograph nevű filmgyártó vállalatának 1898-as megalapításától, akár Zsitkovszky Béla 1901-es, A tánc című "kultúrfilmjétől" (amelyet Pekár Gyula egy előadásának illusztrálására készített) számítjuk kezdetét - mindegyik dátum önkényes és bizonytalan - közel száz esztendőre tekint vissza.

Borító tervezők:
Erdélyi János
Kiadó:
MTM Kommunikációs Kft.
Nyomda:
Express-Print Kft.
ISBN:
9637492011
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
196
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Gyertyán Ervin

1925 - 2011
Gyertyán Ervin (eredeti neve: Grünbaum Ervin) (Budapest, 1925. november 22. – Budapest, 2011. június 14.) magyar író, újságíró, műkritikus, filmesztéta, irodalomtörténész.

Gyertyán Ervin  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...