Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Modern fizikai kisenciklopédia

Modern fizikai kisenciklopédia - Fényes Imre - Régikönyvek
Modern fizikai kisenciklopédia - Régikönyvek Modern fizikai kisenciklopédia - Régikönyvek
(0 vélemény)

A könyv mindazok számára készült, akik a középiskolai tananyagot meghaladóan érdeklődnek a fizika iránt. Ide sorolhatók azok, akik valamilyen indítékkal műveltségüket akarják tökéletesíteni, továbbá a fizikát segédtudományként használó szakemberek is. Az olvasót elsősorban nem részismeretek közlésével, hanem azzal igyekszünk kielégíteni, hogy egységes „fizikai szemléletmód” kialakításához nyújtunk segítséget. Erre a lehetőség megvan, mivel a fizika fejlődése nemcsak a részismeretek gyarapodásával, hanem – viszonylag kisszámú – rendszerező elv felismerésével is jár. Az „enciklopédia” a fizikát e rendszerező elvek következetes alkalmazásával tárgyalja.

Borító tervezők:
Radnóti István
Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
1971
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
749 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.50cm
Súly:
1.10kg
Kategória:

Fényes Imre

1917 - 1977
Fényes Imre (Kötegyán, 1917. július 29. – Budapest, 1977. november 13.) elméleti fizikus, az egyik legeredetibb, legmélyebb gondolkodású magyar természettudós. Elsősorban a kvantumelmélet, kvantumfizika, mikrofizika, termosztatika területén ténykedett, a fizika nehéz, ámde alapvető kérdéseit feszegette. Hatása a fizikusok gondolkodására elsősorban a problémák igényes megfogalmazására való törekvésben érhető tetten, eredményeit igen sok filozófiai munka is tárgyalja.

Fényes Imre  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1980
Antikvár könyv
1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...