Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Moliére remekei I. kötet

Moliére remekei I. kötet - Moliére - Régikönyvek
Moliére remekei I. kötet - Régikönyvek Moliére remekei I. kötet - Régikönyvek
(1 vélemény)

Moliére. Moliére remekei I. kötet. Budapest, [1902]. Lampel R. (Wodianer F. és Fiai) Könyvkiadóvállalata (Hornyánszky Viktor császári és királyi udvari könyvnyomdája). XXXVII, 312 p. [17] t. (fekete-fehér képek). (Remekírók képes könyvtára). Ford. Haraszti Gyula. Egészvászon. / Részlet a könyvből: Francziaországnak és az egész világnak legnagyobb vígjátékírója, kit családi nevén eredetileg Poquelin Ker. Jánosnak hívtak, 1622. január közepe táján született Párisban, mint jómódú iparos apának első gyermeke. Születése idején a polgárosztály már számottevő tényezővé küzdte fel magát a társadalomban, hogy XIV. Lajos alatt aztán a legfőbb állásokban az ország sorsát intézhesse. Az idősb Poquelin foglalkozása különben is több volt egyszerű mesterségnél; a kárpitosság a növekvő fényűzés e napjaiban oly iparművészetté fejlett, melyet a legfelsőbb körök méltányoltak legjobban. Költőnk apja hozzá még udvari kárpitos-komornyik levén, a királyi háztartás alkalmazottjai közé tartozott, a mi anyagi, sőt némi erkölcsi előnyökkel is járt abban a korban, melyben a királyi hatalom az ő korlátlanná vált, ragyogó, sőt éltető meleget egyedül adó körébe bűvölte le a gőgös nemességet is. Az elsőszülöttet több gyermek követte Poquelinéknél; szaporodtak tehát a gondok és a jólétből mind kevesebb rész jutott egy-egy családtagra. Mi több: az elsőszülött nem volt még tíz éves, már is elárvult, húgával meg két öcscsével egyetemben. Meghalt az édes anya, kit kevéssé pótolhattak a gondos nagyszülők, és bizonyára még kevésbbé pótolt az a mostoha, kit egy év mulva hozott a házhoz az özvegy apa.

Sorozatcím:
Remekírók képes könyvtára
Fordítók:
Haraszti Gyula
Kiadó:
Lampel R. (Wodianer F. és Fiai) Könyvkiadóvállalata
Kiadás éve:
1902
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Hornyánszky Viktor császári és királyi udvari könyvnyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
312 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Bevezetés 1
A Fösvény 1
Jegyzetek 111
Dandin György vagy a megcsúfolt férj 119
Jegyzetek 186
A botcsinálta doktor 191
Jegyzetek 253
A kényeskedők 259
Az író előszava 261
Jegyzetek 301

Moliére

1622 - 1673
Jean-Baptiste Poquelin, írói és színpadi nevén Molière (IPA: [mo.ljɛːʁ] 1622. január 15. – 1673. február 17.) francia drámaíró, rendező és színész, a modern komédia megteremtője.

Moliére  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1970
Antikvár könyv
600 Ft 540 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1977
Antikvár könyv
1 000 Ft 600 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1989
Antikvár könyv
600 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.09.17. 16:54

    Tele van humorral, ráadásul a komoly mondanivaló sem hiányzik belőle.