Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Monpti

Monpti - Vaszary Gábor - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Szent Jakab uccában van a Hotel Riviera. A Szent Jakab ucca vacak egy ucca. A Riviéra Hotel pocsék egy hotel. Ennyivel tartozunk az igazságnak. A Szent Jakab uccában igen különös formájú házak vannak. Az egyik meggörnyed, mint aki tüsszenteni akart, s közben gutaütés érte, a másik fekete gerendáknak támaszkodik, mint egy öreg koldus, hogy össze ne rogyjon. A Riviéra Hotel pont olyan, mint egy megtántorodott vidéki úrileány, aki kezében ajánlólevéllel remeg az orvos előtt, s akinek az orvos azt mondja: - Na, maga is jókor jött, édes fiam. Vagy a gyerek, vagy a diplomám. A Szent Jakab uccának ez a része tele van élelmiszerkereskedőkkel, prix-fixekkel és kifőzőkkel, a házak előtt elhúzódó, keskeny járdák pedig elhullott salátalevelekkel, banánhéjakkal, rothadt gyümölcsökkel és elszórt újságpapírokkal vannak tele. Az arab uccák lehetnek ilyen mocskosak és szagosak. Nehéz elképzelni, hogy alig pár lépésre vagyunk a ragyogó Boulevard Saint Michel-től, feljebb pedig egy macskaugrásra a Panthéon, ahol a kinevezett halhatatlanok alusszák örök álmukat. A Riviéra Hotel kapuja katakombákra emlékeztető hosszú, ablaktalan sötét folyosóra nyílik, a végében az emeletekre vezető korhadt falépcsőkkel, mellette pedig a hotel irodájával, ahonnan egy piszkos ablaküvegen keresztül minden érkezőre kutatva kikémlel egy fej: a Légyszemű feje.

Kiadó:
Nova Irodalmi Intézet
Kiadás éve:
1937
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Radó István Nyomdai Műintézet
Kötés típusa:
fűzött egészvászon
Terjedelem:
320
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 17.80cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Vaszary Gábor

1897 - 1985
Vaszary Gábor (Budapest, 1897. június 7. – Lugano, 1985. május 22.) író, újságíró, forgatókönyvíró. Vaszary János színész, író és Vaszary Piri színésznő bátyja.

Vaszary Gábor  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 000 Ft 3 600 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 600 Ft
50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1935
Antikvár könyv
1 500 Ft 750 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...