Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Most és mindörökké I-II.

Most és mindörökké I-II. - Jones, James - Régikönyvek
(1 vélemény)

A regény cselekménye Hawaii-ban játszódik, 1941-ben egy amerikai támaszponton. Hősei túlnyomórészt egyszerű emberek, közkatonák, de igazi hőse talán nem is egyetlen ember, hanem egy teljes gyalogos-század, amelyben az aljasságtól a heroikus emberi tisztességig megtalálható egy kis emberi közösség teljes erkölcsi skálája. A cselekmény a század mindennapi életének ábrázolása, s ennek során Jones könyörtelen kritikát gyakorol az amerikai hadsereg brutális, az emberi méltóságot semmibe vevő módszerei, fasiszta tendenciái felett. Ebben a hadseregben a gyűlölet mély szakadékai választják el egymástól a legénységet, az altiszteket és a tiszteket - lélekölő pokoli világ ez, amely minden tisztességes embert katasztrófába kerget. Bár ebben a sötét világban is fel-felcsillan az emberi melegség, humor, a regényt a tragikus alaphang jellemzi. Jones széles körképében nemcsak a második világháborút közvetlenül megelőző amerikai múltat is - a nagy gazdasági világválság általános illúzióvesztését és erkölcsi zűrzavarát: mindazt amiből a mai Amerika ellentétekkel és ellentmondásokkal teli társadalma és világméretű hatalmi politikája kinőtt.

Fordítók:
Szíjgyártó László
Kiadó:
Árkádia
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9633070694
Kötés típusa:
ragasztott karton
Terjedelem:
459 és 511 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
Az áthelyezés 9
A század 117
A nők 257
A börtön 5
A továbbszolgáló-blues 311

Jones, James

Jones, James  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 400 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1972Európa Könyvkiadó) 2020. 08. 03. 19:18

    A háború mindig is a szenvedés és a küzdelem maga. Szinte független a céltól - kegyetlen és valóságos az emberség megléte, vagy éppen annak hiánya. Nagy élmény a könyv, de a filmet is örömmel ajánlom...