Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Nahar Indiai útinapló

Nahar - Széchenyi Zsigmond - Régikönyvek
Nahar - Régikönyvek Nahar - Régikönyvek
(1 vélemény)

1937-38 fordulóján Széchenyi Zsigmond Indiába vezetett vadászexpedíciót. A háború előtti utolsó útján még teljes fényükben láthatta meghívóinak, a maharadzsáknak pompázatos udvarait, mesés gazdagságát. Találkozott persze a zsúfolt nagyvárosok elképesztő nyomorával is. Idegennek találta Indiát, kiismerhetetlennek. De szenvedélyesen meg akarta ismerni. A Năhar nem véletlenül az egyik legolvasottabb könyve: vadásznapló és útleírás, hiteles korrajz és krónika. Bár a fényűző vadásztáborokból folyton visszavágyott szeretett Afrikájának tábortüzei mellé, útja sikeres volt: gyönyörű trófeákkal tért haza. A magyar olvasók több generációja pedig az ő élményei alapján ismerte meg Indiát.

Borító tervezők:
Rudas Klára
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1964
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
4. kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
félvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
465 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
I. NEMBIZOMBENNED INDIA
II. FULLEDT BOMBAY
III. PORBAFULLADT NAGPUR
IV. BÉLPOKLOS CALCUTTA
V. ROZSASZIN JAIPUR
VI. ALABÁSTROM AGRA
VII. HOFEHER BHOPAL
VIII. KÁPRÁZATOS BIKANIX
IX. HALHATATLAN DELHI
X. OSERDOS MYSORE
Xl. KEDVUNKRE VALO BHAGRAVA11
XII: SZAVATARTO BHOPAI.

Széchenyi Zsigmond

1898 - 1967
Sárvár-felsővidéki gróf Széchenyi Zsigmond (Nagyvárad, 1898. január 23. – Budapest, 1967. április 24.) magyar vadász, író. A magyar vadászati kultúra kimagasló alakja. Afrika, India, Alaszka és Európa vadásza, kiemelkedő vadásztrófeája, hogy világrekordnak számító addax elejtője. Vadászkönyvtára Magyarország legjelentősebb vadászati szakkönyvgyűjteménye, mely jelenleg a Magyar Természettudományi Múzeumban tekinthető meg.

Széchenyi Zsigmond  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 2 000 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 1 500 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1964Szépirodalmi Könyvkiadó) 2020. 10. 09. 1:20

    Széchenyi Zsigmond gróf, a híres magyar vadász, Nahar című regényében Indiában vadászik. A maharadzsa meghívására érkezik, s most először kíséri el útjára felesége is, hogy elejthessen egy igazi csodának számító nagyvadat, egy tigrist . Több vadász-kirándulást is tesznek, a maharadzsa teljes kényelmükről gondoskodik, de Széchenyi a művében - a vadászélményeken túl- nemcsak erről a fenségi pompáról, hanem a köznép mindennapjairól is hiteles képet fest, ragyogó olvasmányos formában.