Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Napló

Napló - Széchenyi István - Régikönyvek
Napló - Régikönyvek Napló - Régikönyvek
(0 vélemény)

Széchenyi naplóját mindeddig elsősorban "a legnagyobb magyar" életével és munkásságával, valamint a korszak történelmével hivatásszerűen foglalkozó szakemberek tanulmányozták. A történelem iránt érdeklődő művelt olvasóközönség most újra kézbe veheti a Gondolat Kiadónál 1978-ban megjelent nagyobb terjedelmű, átfogó jellegű, magyar nyelvű válogatást Széchenyi István naplójának anyagából.

Fordítók:
Györffy Miklós, Jékely Zoltán
Borító tervezők:
Károlyi Gábor
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1978
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
963280502X
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
1534 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
Sőtér István: Széchenyi Naplói
Ami jót és rosszat átéltem. Napló
Függelék
Széchenyi Naplójáról és kiadásairól
Széchenyi István életrajzának főbb adatai
Képek jegyzéke
Névmagyarázatok - névmutató

Széchenyi István

1791 - 1860
Gróf sárvár-felsővidéki Széchenyi István (Bécs, 1791. szeptember 21. – Döbling, 1860. április 8.) politikus, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, akit Kossuth Lajos, az egyik legnagyobb politikai ellenfele így méltatott: „polgári erényben nagy férfiak, minő például az, kit én, nem gyáva hizelgésből, hanem meggyőződésből, a’ magyarok legnagyobbikának szoktam nevezni”. Eszméi, tevékenysége és hatása által a modern, új Magyarország egyik megteremtője. A magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport területén végrehajtott reformok fűződnek. Számos intézmény alapítója és névadója.

Széchenyi István  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...