Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Négy védőbeszéd

Négy védőbeszéd - Cicero, Nótári Tamás - Régikönyvek
(0 vélemény)

„A klasszikus antikvitás minden kétséget kizáróan legkiválóbb szónokaként számon tartott Marcus Tullius Cicero négy védőbeszédének bevezető tanulmánnyal és jegyzetapparátussal ellátott fordítását tartalmazza e kötet. Az elmúlt egy évszázad során magyar nyelven napvilágot nem látott oratiók nem csupán az ékesszólás művészetének remekei, hanem a Kr. e. I. század történelmi eseményeinek kulisszái mögé bepillantást engedő dokumentumok is.” (Hamza Gábor)

Fordítók:
Nótári Tamás
Kiadó:
Lectum Kiadó
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Szeged
Nyomda:
Yes-Press 2001 Bt.
ISBN:
9638625856
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
225
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 17.00cm
Kategória:

Mások ezt is megvették mellé

Cicero

0106 - 2043
Marcus Tullius Cicero (Kr. e. 106. január 3., Arpinum – ma: Arpino, Olaszország – Kr. e. 43. december 7. , Formiae – ma Formia, Róma) – az ókori Rómában élt író, filozófus és politikus. Kortársai – köztük politikai ellenfelei is – ragyogó, már-már boszorkányos tehetségű szónoknak tartották, de írásai is remekművek. Mindenképp az antik irodalom egyik óriása, de a tankönyvek általában abban is megegyeznek, hogy ő az antik széppróza legnagyobb mestere. Ehhez hozzájárul az is, hogy azon kevés ókori szerző közé tartozik, akiknek művei nem töredékesek, hiánytalanul maradtak meg: számtalan (magán)levele, bírósági vád- és védőbeszéde, filozófiai és esztétikai értekezése túlélte az évezredeket. Filozófusként is számottevő (elsősorban a sztoikus iskolához sorolható, de még inkább „eklektikus”, az iskolákból neki tetsző tanokat vegyítő filozófusnak szokás minősíteni).

Cicero  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...