Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Nem idegen közöttünk A zsidóságról nem zsidóknak és azoknak, akik gyökereiket keresik

Nem idegen közöttünk - Raj Tamás - Régikönyvek
(0 vélemény)

A zsidóság (a judaizmus) az egyik legősibb világvallás, hihetetlenül régi gondolatokat és szokásokat őriz, ám ugyanakkor rendkívül fogékony a legmodernebb eszmékre is, tanításai nyitottságot és türelmet hirdetnek. Országa a Biblia földje, ahol a 20. század során meg tudta újítani nyelvét és államát. Hívei többségükben egyetlen nép, az ókori Izrael népének leszármazottai, akik közül egyesek (a papi törzs tagjai) még azt is tudják magukról, hogy ősük, három és félezer évvel ezelőtt Áron főpap volt, Mózes testvérbátyja. A héber Biblia és a zsidó eszmeiség talaján született meg a kereszténység és az iszlám. A Biblia népének leszármazottai mégis gyakorta kegyetlen üldöztetéseknek, megaláztatásoknak, sőt, a történelem során olykor - ártatlanul, mint legutóbb, a holokauszt idején - tömegmészárlásnak voltak kitéve. Ugyanakkor tanításai mindmáig az emberi élet értékét, a másság tiszteletét, a felebaráti szeretetet és nagyfokú empátiát (beleérzést) hirdetnek. Amikor a közelmúltban, a hazai iskolákban bevezették, hogy a diákok megemlékezzenek - többek között - a holokauszt áldozatairól, lehetőség nyílt arra, hogy a zsidóságról is alapos és megbízható ismereteket nyerjenek. Könyvünk ehhez szeretné az iskolákat hozzásegíteni. Ez a mű tudatosan a nem zsidókhoz szól, illetve azokhoz, akik zsidó gyökereiket szeretnék megismerni. Az olvasó előtt egy alig ismert világ tárulkozik ki, a titok így remélhetőleg feltárul, életközeibe kerül.

Illusztrátorok:
Ámos Imre
Kiadó:
Makkabi
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Váci Nyomda Kft.
ISBN:
9637475710
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
92 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Raj Tamás

1940 - 2010
Raj Tamás (Budapest, 1940. február 9. – Budapest, 2010. március 8.) magyar történész, főrabbi. Élete során számos könyvet jelentetett meg, többségét azzal a céllal, hogy a zsidó vallást közelebb hozza és megismertesse a más vallásúakkal.

Raj Tamás  további könyvei

2 400 Ft visszajár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
8 000 Ft
300 Ft visszajár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft
510 Ft visszajár
akár 20%
Hűségpont:
 
216 Ft visszajár
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...