Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Német-magyar kéziszótár

Német-magyar kéziszótár - Halász Előd - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kéziszótárunk kb. 45.000 címszó alatt kb. 65.000 szótári adatot (jelentést és frazeológiai példát) tartalmaz, és így jóval többet nyújt az előző kiadásoknál. Szótárunk bővítését és átdolgozását közönségünk megnövekedett igényei tették szükségessé. - A régi kiadások anyagának áttekintése során: a, számos kevésbé használt (régies, tájjelegű stb.) szó, különösebb fordítási nehézséget nem okozó tükörszó, kéziszótárunk profiljába nem illő szakszó stb. helyébe a mai beszélt és írott német nyelv modern, élő anyagát vettük fel; b, a német címszavak magyar jelentéseinek finomabb differenciálásával, a magyar szinonimák gazdagabb alkalmazásával, valamint a frazeológiai anyag növelésével kívántuk szótárhasználóink munkáját megkönnyíteni. Elvünk volt e téren, hogy ne csak azt vegyük fel szótárunkba, amit egy kéziszótártól minimális követelményként joggal elvárhatnak használói, hanem, hogy ezen túlmenően - elsősorban nagyszótárunkra támaszkodva - jelentős mértékbe gazdagítsuk a szótár anyagát. Célkitűzéseink érdekében egyszerűsítéseket is kellett (elsősorban az anyag nyelvtani apparátusa terén) végrehajtanunk. A szótárunk végén nyújtott "Erős és rendhagyó igék táblázata" azonban igyekszik kárpótolni a szótárhasználót.

Kiadó:
Nesztor Kiadó
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
2.
Nyomda:
Reálszisztéma Dabasi Nyomda Rt.
ISBN:
9637523588
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
794
Nyelv:
magyar, német
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.83kg
Kategória:

Halász Előd

1920 - 1997
Halász Előd (Budapest, 1920. október 9. – Budapest, 1997. június 28.) germán filológus, irodalomtörténész, nyelvész, tanszékvezető egyetemi tanár.

Halász Előd  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...