Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.)

Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Dr. Kós Károly - Régikönyvek
Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. (Dedikált.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kós Károly [ifjabb] Népélet és néphagyomány. Tíz tanulmány. Bukarest, 1972. Kriterion Könyvkiadó (Întreprinderea Poligrafică Cluj). 273 + [3] p. + 4 t. (kétoldalas táblákon fotóanyag). Egyetlen kiadás. Dedikált: „Molnár Jánosnak nagyrabecsüléssel Kós Károly. Kolozsvár, 1973. október 13.” Oldalszámozáson belül a szerző számos szövegközti rajzával illusztrálva. A tartalomból: Az árucsere néprajza. – Torockói vasművesség. – Kalákák és egyéb munkaformák a régi Bodonkúton. – Népi szőlőművelés Szászmuzsnán. – Régi parasztház és lakásbelső Vîlceában. – Népi kandallók és kályhacsempék az erdélyi magyarság körében. – A székely sírfák kérdéséhez. Prov. és poss.: Molnár János (Ex libris). [Molnár János kecskeméti helytörténész, népművészeti gyűjtő, számos író, költő erdélyi úti kalauza, és számos erdélyi író kecskeméti házigazdája volt az 1960–1980-as években.] Kiadói egészvászon kötésben, az első kötéstáblán dombornyomott népművészeti rátéttel, színes, illusztrált, enyhén kopott kiadói védőborítóban. Jó példány.

Illusztrátorok:
a szerző
Kiadó:
Kriterion Könyvkiadó
Kiadás éve:
1972
Kiadás helye:
Bukarest
Kiadás:
1.
Nyomda:
Intrepriderea poligrafica Cluj
Kötés típusa:
kiadói egészvászon kötésben, illusztrált kiadói védőborítóban
Terjedelem:
273
Méret:
Szélesség: 17.50cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Dr. Kós Károly

Dr. Kós Károly  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...