Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Neveléstudomány és tudományos elit a 20. század második felében

Neveléstudomány és tudományos elit a 20. század második felében - Németh András ,  Biro Zsuzsanna Hanna ,  Garai Imre (szerk.) - Régikönyvek
(0 vélemény)

A kötet A magyar neveléstudomány története a szakmai folyóiratok tükrében (1945-1989) tudományos kommunikáció, szakmai diskurzusok című OTKA kutatás első eredményeit tartalmazza. A hazaiés külföldi szerzők tollából született tanulmányok tematikailag két részre tagolódnak. A munka első részében a kutatási projekt értelmezési kereteit kijelölő, illetve a neveléstudományi kutatásokra ható nemzetközi tudományelméleti és tudománytörténeti irányzatok összefoglaló áttekintése, illetve a kutatáshoz kapcsolódó módszertani ajánlások, megfontolások találhatóak. A második részben az 1945 utáni főbb felsőoktatás-politikai változások mellett a neveléstudomány szocialista átalakulását áttekintő esettanulmányok olvashatóak, amelyek a tudományterület átpolitizálódását, a marxista neveléstudományi elit szakmai kommunikációs hálójának feltárását, a debreceni egyetem példáján a neveléstudományi elitcsere sajátosságait, illetve a társadalomtudományok területén a tudományos fokozatot szerzők körét vizsgálják.

Kiadó:
Gondolat Kiadó
Kiadás éve:
2016
ISBN:
9789636936556
Terjedelem:
282 oldal
Kategória:

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...