Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Niki Egy kutya története

Niki - Déry Tibor - Régikönyvek
(1 vélemény)

Déry Tibor munkáinak életműsorozatunkban megjelenő új kötete az író három nagy sikerű, népszerű kisregényét gyűjti egybe. A Szemtől szembe, amelyet Déry 1933-1934-ben Dubrovnikban írt, a német munkásmozgalom küzdelmeinek sodrában egyén és közösség olykor feszítő erejű, máskor tragikus ellentmondásait példázza: századunk egyik alapvető etikai problémájának, a forradalmár útkeresésének és szolgálatvállalásának regénye. A méltán világhírű, több nyelvre lefordított Niki (1955) címszereplője egy kutya - ám az író a foxi történetének ürügyén egy magyar család sorsát és egy történelmi helyzet erővonalait is nyomon követi: a regény az úgynevezett személyi kultusz korának szuggesztív, drámai és költői megelevenítése. 1971-ben jelent meg először a Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról (amelynek színpadi változata is nagy sikert aratott). Formája szerint riport ez a könyv egy amerikai beategyüttes hangversenyéről, valójában jóval több: a korokon átívelő emberi agresszivitás és gonoszság rajza, azoknak az indulatoknak fájdalmasan ironikus ábrázolása, amelyekkel minden időben és társadalomban szembeszegül a szeretet, szerelem és jóság újra és újra föllobbanó örök kísérlete.

Sorozatcím:
Déry Tibor munkái
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
963150980X
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
433 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Szemtől szembe 5
Niki 201
Képzelt riport egy amerikai pop-fesztiválról 297

Déry Tibor

1894 - 1977
Déry Tibor (Budapest, 1894. október 18. – Budapest, 1977. augusztus 18.) Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar író. Több külföldi akadémia dísztagja (Berlin, Hamburg, Mainz stb.).

Déry Tibor  további könyvei

akár 60%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1975
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 04. 30. 21:20

    Egy nőstény foxi-kutya élettörténete ez a kisregény – mely 1955-ben jelent meg – ez is sokat mond. Déry oly gyengéd érzékenységgel, oly lírai megközelítéssel ír róla, amelyet tán még sehol nem olvastam, pedig olvastam néhány kutyás könyvet – lévén magam is kutyatulajdonos vagyok. A megfigyelések, leírások pontossága hatalmas empatikus képességet is bizonyít a szerzőről, azon túl, hogy ez az alkotás kiemelkedő mérföldkő a magyar irodalomban. De hamis állítás lenne, hogy ez a kisregény csak egy kiskutya élettörténete. Niki életén, sorsán keresztül a hátteret is megismerhetjük, a XX. század ötvenes éveinek magyarországi légkörét és történetét.