Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Novellák (folytatás)

Novellák (folytatás) - Mikszáth Kálmán - Régikönyvek
(3 vélemény)

Részlet a könyvből: "FOTOGRÁFIÁK A VÁRMEGYÉBŐL Ugyan már ki nem ösmerné „Kelemen bácsit"? Először is azt a kedves Kelemen bácsit, kinek mosolygó ábrázatával mindennap ott találkozik az ember a kaszinóban, aki mindenkit „pertu" szólít, mindenkivel bizalmas lábon áll, az olvasószobában végignézegeti a „Borsszem Jankó" és az „Üstökös" torzképeit (ezek képezik politikai tanulmányát), a biliárdozó teremben dicséri a másodalispán „lökeményeit", a kártyaszobában odaül a „megátalkodott tarokk kompániához" és haragítja Mády Károlyt, a legszórakozottabb játékost, akin egyszer az a csúfság történt meg, hogy a „huszonegyesét" agyonütötték „hármassal"... És azt a haragos „Kelemen urat", aki komótsapkában jár-kél a vármegye házában ide s tova, a hosszú borostyán csibukszárat nagy hegyesen eltartva magától kifeszített bal kezével, míg a jobb kezével folytonosan úgy tesz, mintha a levegőt tologatná el magától, mert hát az mégis nagy gondatlanság volt az úristentől, hogy parasztnak, úrnak egyforma levegőt teremtett; már csak illett volna extra egy kis parfümöt vegyíteni az ő levegője közé. Nem köszön senkinek, csak a csibukszárral int kedvetlenül, s ha szól is egy-két szót, az is az orrán jön keresztül valami savanyú fintor kíséretében."

Sorozatcím:
Mikszáth Kálmán művei 45.
Kiadó:
Babits Kiadó
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Szekszárd
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda Kft.
ISBN:
9639272302
Kötés típusa:
műbőr, réz sarkokkal
Terjedelem:
7071-7224 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 16.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
TARTALOM
Fotográfiák a vármegyéről
Két rózsabimbó története
Az én első principálisom
A nagy emberbarát
Valaki mindig lát
Az első nap
A honatyaság
Hogy buktam meg a kerületemben
A párbajról
A kelepcébe jutott férj

Mikszáth Kálmán

1847 - 1910
Kiscsoltói Mikszáth Kálmán (Szklabonya, 1847. január 16. – Budapest, Józsefváros, 1910. május 28.) magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

Mikszáth Kálmán  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 880 Ft
20%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2004Babits Kiadó) 2022. 01. 20. 14:01

    A Mikszáth Kálmán művei sorozat 65.kötete. Ajánlom mindenkinek, aki szereti Mikszáthot - egyben ajánlom az egész életmű elolvasását, illetve beszerzését, páratlan kincs! Mikszáth egyszerűen megunhatatlan - számomra ebben a felemás világban üdítő kikapcsolódás egy-egy művének az újraolvasása!

  • (2003Babits Kiadó) 2022. 01. 20. 13:53

    A Mikszáth Összes "Novellák" sorozatának 59. kötete. Számomra Mikszáth novellái egyszerűen letehetetlenek, anekdotázó kedve, humora, meseszövése töretlen lendületű ezekben a kisebb lélegzetű írásokban.

  • (2002Babits Kiadó) 2020. 11. 04. 10:38

    A Mikszáth-életműsorozat 53.kötete. A novellák stílusa a Mikszáthtól már megszokott kedélyes, anekdotázó stílus, ami számomra páratlan és megunhatatlan....Aki hasonló módon szereti Mikszáthot, annak okvetlenül ajánlom ezt a könyvet.....meg a sorozat összes többi kötetét!