Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ogg második bolygója

Ogg második bolygója - Lengyel Péter - Régikönyvek
Ogg második bolygója - Régikönyvek Ogg második bolygója - Régikönyvek
(1 vélemény)

Honi bolygójához közeledik a Csillaghajó, kilencszáz utasával. Az emberiség első csillagközi útjáról térnek vissza. De ez a bolygó nem a Föld, emberisége nem mi vagyunk. Ugyanakkor, fényévekkel távolabb, egy minden emberitől idegen, óriási építményben legyőzhetetlen gépek készülnek el. Egy feladatuk van: keresni gondolkodó lények által lakott bolygókat, felderíteni, visszatérni és jelenteni. Az Ogg második bolygója az úgynevezett Science Fiction műfajába tartozik. Ez az a műfaj, amelyből angol-amerikai statisztikák szerint már-már többet adnak el évente, mint a krimiből. Lengyel Péter könyve azonban témája, olvasmányossága és poézise miatt még azok számára is kitűnő olvasmány, akik nem különösebb kedvelői a tudományos-fantasztikus regénynek. A könyv úgy beszél a múltról, hogy egyben a jövőről is szól. Mit tudnak tenni hősei - a visszatérők - végveszélyes fenyegetett bolygójukért? Mi történik, ha két civilizáció kerül szembe egymással, melyek közül az egyiknek egyedüli erénye az erő, a pusztítás? Hogyan kerül bele ebbe a titánok közötti küzdelembe a csillagközi űrben első tapogaztozó lépéseit tevő földi ember? Mi az emberi - a szó legtágabb értelmében -, a harc vagy a béke, az erő vagy a józan ész? Ezekre a kérdésekre ad feleletet - mindig a legutolsó pillanatban - a három világrendszert és két és fél évezredet felölelő regény.

Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1969
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
fűzött egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
329
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 17.00cm
Kategória:
Hazatérők 5
Eale 79
Prokon vendégei 145
Új határok 225
Trrg 267

Lengyel Péter

Lengyel Péter  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
10 000 Ft 7 000 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 300 Ft 910 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1988
Antikvár könyv
3 600 Ft 2 160 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1984Kozmosz) 2022. 05. 10. 7:18

    Íróként nehéz egy faj több ezer éves történelmét összesűríteni alig 234 oldalon, élvezhető formában, a szerzőnek mégis kitűnően sikerült. Változatos, fordulatos történet, kitűnő befejezéssel. Szívesen olvastam volna folytatást, de a szerző a könyv után szinte teljesen elfordult a sci-fitől.