Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Öreg Banda

Öreg Banda - Kollár, Klemencz László - Régikönyvek
(1 vélemény)

Kollár-Klemencz László két izgalmas elbeszéléskötet után egy több évszázadot átölelő családregénnyel jelentkezik. A Kaldenecker család ősei az 1720-as években érkeztek meg Svábföldről Dunaharasztiba, hogy aztán az elkövetkező évszázadokban ezen a környéken éljenek Soroksártól Újhartyánig. A Duna és az Alföld találkozásánál próbáltak boldogulni: dolgoztak, költöztek, álmodoztak és szabad idejükben zenéltek. Megannyi erdő- és természetleírás után Kollár-Klemencz László ezúttal egy családfa rengetegébe kalauzol el minket. Nemzedékek adjákát egymásnak a regény lapjain a sváb hangszereket és a családi legendákat ugyanúgy, mint a recepteket és a beceneveket. Jöhetnek világháborúk, kitelepítések és forradalmak, az Öreg Banda nagyon sokáig játszik tovább rendületlenül.

Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
2021
ISBN:
9789631441178
Terjedelem:
357 oldal

Kollár

Kollár  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 05. 07. 10:00

    Inkább szociográfia, mint regény. A hangulata kellemes, de nekem túl csapongó és széteső. Felvillanó életképek, emléktöredékek, az ősök tiszteletére állított fotóalbum. Nincs a történetnek íve, nincs meg az egymásba fonódó sorsok szövedéke, ami a családregények nélkülözhetetlen elemének kéne lennie.