Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Őshonos-e a magyar a Kárpát-medencében?

Őshonos-e a magyar a Kárpát-medencében? - Grandpierre K. Endre - Régikönyvek
(0 vélemény)

A honfoglalás hangoztatása egybeesik azoknak a környező országoknak a propagandájával, amelyek a trianoni világfölforgatás folytán országnyi részeket ragadtak el a Történelmi Magyarország felségterületéből, és akik saját leleményeik alapján azt állítják, hogy nem mi, hanem ők a Kárpát-medence őslakói, a magyarok fegyveres ázsiai betolakodók. Ez az állítás a magyar hivatalos történelemírás honfoglalás-elméletével párosulva jelentős mértékben hozzájárult a trianoni döntés kicsikarásához és igazolásához. Döbbenetes párhuzam ez: mindkét fél, a nyertes is, a vesztes is, a magyar is és ellenfelei is ugyanazt állítják. Beleütközünk tehát az érthetetlenben, ez pedig csalhatatlanul jelzi: a kérdés mögött valami rejtély lappang. Ennek kell utánajárnunk.

Kiadó:
Fríg Kiadó
Kiadás éve:
2005
Nyomda:
G-print Nyomda
ISBN:
9638658894
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
95
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 17.50cm
Kategória:

Grandpierre K. Endre

1916 - 2003
Grandpierre K. Endre (Hódság, 1916. október 6. – Budapest, 2003. július 17.) történelemkutató, író, költő, gondolkodó, akinek tevékenysége kiterjed a történelemkutatásban az emberiség Aranykorától a legújabb korig, matematikai és logikai módszerek bevezetésével; a filozófiában a tudatkutatástól a logika filozófiájáig, a valláskutatásban a magyar ősvallás történelmi alapjainak feltárásáig. Amíg korunkban a magyarság ezeréves történelméről beszélnek, addig Grandpierre K. Endre munkássága kiterjed az emberré válás korától, az Aranykortól a máig és a magyarság jövőjének történelmi-jogi-logikai megalapozásáig.

Grandpierre K. Endre  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...