Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Osztrovszkij Drámák

Osztrovszkij Drámák - Osztrovszkij, Alekszandr Nyikolajevics - Régikönyvek
Osztrovszkij Drámák - Régikönyvek Osztrovszkij Drámák - Régikönyvek
(0 vélemény)

Hat színmű az orosz nemzeti dráma megteremtőjének gazdag életművéből - s előttünk egy teljes korszak, szokásaival, törekvéseivel, jellegzetes embertípusaival. Osztrovszkij egyaránt otthonosan mozog a múlt századi orosz nemesi kúriák és a moszkvai kereskedőházak világában. Az elszegényedő földbirtokos és az uborkafára fölkapaszkodott kereskedő lelki alkata azonos: mindkettőnek a pénz az istene, de míg az egyiket költséges életmódja, elmaradott gazdálkodása erkölcsi züllésbe, anyagi csődbe taszítja, addig a másik megszedi magát, és a vagyonhoz rangot is akar szerezni. A társadalmi küzdőtéren farkasok és bárányok egyenlőtlen párharca folyik: farkas a fiatal férjet vásárló élveteg földbirtokosnő (Erdő), a családját szellemi rabságban tartó kereskedőasszony (Vihar), csakúgy, mint a gazdag özvegyet elegánsan behálózó nemesi üzletember (Farkasok és bárányok), a karrierista ifjú (A lónak négy lába van...). A bárányok pedig a legtöbb esetben - külső és belső szabadság híján - áldozatul esnek, megalkusznak sorsukkal, és még egyszeri lázadásuk is tragédiába torkollik... Az Osztrovszkij-drámák meséinek ideje rég elmúlt már, de emberi magatartásokat megtestesítő figuráik még sok időszerű mondanivalóval szolgálnak a mai nézőnek, olvasónak.

Fordítók:
Makai Imre, Mészöly Dezső, Mészöly Pál
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
692 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Osztrovszkij, Alekszandr Nyikolajevics

1823 - 1886
Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij (Moszkva, 1823. április 12. – Scselikovo, Kosztromai kormányzóság, Oroszország, 1886. június 14.) orosz drámaíró, a 19. századi orosz realista drámairodalom alakja. Az orosz irodalomban két Osztrovszkijt tartanak számon – a másik Nyikolaj Alekszejevics Osztrovszkij regényíró (1904–1936).

Osztrovszkij, Alekszandr Nyikolajevics  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...