Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Pallavicini-Andrássy Borbála kitelepítési és 1956-os naplója

Pallavicini-Andrássy Borbála kitelepítési és 1956-os naplója - Pallavicini-Andrássy Borbála - Régikönyvek
(2 vélemény)
Borító tervezők:
M. Beck Anna
Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9632823559
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
283 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.03.09. 22:01

    Azért rendeltem meg ezt a 2 db könyvet mert a Kegyelmes Asszony /P-A-B/ nálunk lakott. Pontosan nem emlékszem, talán 2 évig, A testvére Andrássy Ilona /Cziráky József grófné/ Dénesfán /a szülőfalum/ éltek / Ők fogadták Károly Királyt 1921-ben, amikor vissza akart térni a trónra, de kényszerleszállást kellett végrehajtania/ éltek a birtokon, és amikor kitelepítették Őket a kastélyukból velünk szemben laktak egy családnál. Kegyelmes Asszony Besenyszögről jött Dénesfára, és a testvére nálunk keresett Neki szobát. Én mint gyerek arra emlékszem, hogy mindig írt . Na arra lennék kíváncsi, hogy " mit is írt , valószínű ezekből a könyvekből sok mindent megtudok.1956.október 23.-a előtt felutazott Budapestre - azt mondta az útleveléért megy, mer kimegy Olaszországba a testvéréhez. Többé nem láttuk, nem jött vissza, hogy fia valamit-valahogy /Pallavicini/Pálinkás/ Antal üzent-e neki, vagy valaki, nem tudtuk. Valamikor 1957. elején Olaszországból írt egy képeslapot a Húgomnak./ Alku lehet ?/

  • 2014.11.12. 9:19

    Fantasztikus olvasmány.Kötelezővé tenném a középiskolások számára.Ebből lehet megtanulni az 50-es évek történelmét.Csodálatos korrajz és jellemábrázolások sokasága.A sokszor lenézett arisztokrácia nagyságát jeleníti meg.