Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről

Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről - Szűcs László - Régikönyvek
Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről - Régikönyvek Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről - Régikönyvek Pár kérdés a pácolásról és a grillezésről - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Recept Klub kézikönyvek
Borító tervezők:
Dobos Gergely
Kiadó:
D&B Group Show & Entertainment
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Bocz Kft.
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
144
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
Tartalom
A nyár „legízletesebb" fesztiválja, a Grill Fesztivál... 9
A grillezés varázsa 13
Hogyan készítsünk elő egy grillpartit? 14
Pár kérdés a grillezésről
1. Hogyan grilleztek őseink? 22
2. Mi a grillezés lényege? 22
3. Hogyan alakult a világ különböző tájain a sült hús készítésének technikája? 23
4. Honnan ered az egyik legrégebbi grillezéssel foglalkozó receptgyűjtemény? 25
5. Honnan ered, és mit takar ma a barbecue szó? 25
6. Milyen főzési technikákat sajátítottak el a Kolumbuszt követő telepesek az indiánoktól? . 27
7. Miért hívják a grillezést az ínyencek társasjátékának? 27
A legfontosabb eszközökről
8. Milyen típusú grillkészülékek kaphatók? 30
9. Melyek a'legfontosabb szempontok grillsütő vásárláskor? 34
10. Milyen előnye van a különböző műszaki
megoldások szerint készült grillkészülékeknek? 35
11. Milyen kéziszerszámok és segédeszközök szükségesek a grillezéshez? 36
12. Miért lehet elektromos grillsütés közben is olajozni,
zsírozni, és szósszal locsogtatni a húst? 38
13. Melyek a helyes grillezés alapszabályai? 38
14. Miért célszerű a sütés megkezdése előtt alufóliával kibélelni a sütőt? 40
15. Milyen alapanyagokat kell a grillezéshez beszerezni? 40
16. Mire kell ügyelni még a grillezésnél? 41
17. Fontos, hogy milyen anyagú nyárssal grillezünk? 41
18. Miért fontos, hogy a nyárs szoros legyen? 41
19. Miből áll a grill teríték? 41
A tüzelőanyagokról
20. Milyen tüzelőanyagokat használjunk kerti grillezéshez? 42
21. Milyen anyagokat ne használjunk tűzgyújtásra? 46
22. Melyek a faszén és a brikett előnyei, hátrányai? 46
23. Miért nem kedvelik a tapasztalt grillezők a kereskedelemben kapható faszenet? 47
24. Hogyan tegyük a parazsat grillezésre alkalmassá? 47
25. Miért használunk tűzgyújtáshoz fűszernövényeket? 48
26. Meddig tárolható a tüzelőanyag? 48
27. Mit nevezünk másodperc tesztnek? 48
28. Mi a faszén hatása a grillezendő ételekre? 48

A biztonságról
29. Ha kertben szeretnénk grillezni, mire figyeljünk oda a tűzhely építésénél? 49
30. Melyek a helyes tűzrakás kritériumai? 49
31. Miért szükséges előkészíteni egy nagy vödör vizet? 50
32. Az estleges égési sebek esetén miről gondoskodjunk? 50
33. Mire kell figyelnünk abban az esetben, ha grillkészülékünk már régi? 51
34. Milyen világítást használjunk kerti grillpartikon? 51


Fűszerekről, pácokról, mázakról és mártásokról
35. Melyek a grillezéshez szükséges legfontosabb fűszerek? 54
36. Miért kell ügyelnünk a fűszerek helyes használatára? 64
37. Milyen húshoz, milyen fűszer illik? 64
38. Mik azok a pácok? A pácolás aranyszabályai 65
39. Hogyan pácoljuk az egyes húsokat9 65
40. Hogyan pácoljuk a zöldségeket? 66
41. Mennyi ideig érleljük a különböző húsokat? 66
42. Mit jelent a marinálás? 70
43. Mik a mázak? 70
44. Milyen mártásokat használhatunk? 70
45. Milyen fontos grillezési praktikákat ismerünk? 78
A húsokról
46. Hogyan készítik Amerikában a klasszikus grillt? 79
47. Milyen húsokat grillezhetünk? 81
48. Hogyan grillezzünk egész, ill. szeletelt húst? 95
49. Melyik hús grillezése a leginkább elterjedt Magyarországon? 95
50. Hogyan fűszerezzük a grillezésre szánt bárányhúst? 96
51. Miért jobb a grillezett bárány, mint a marha? 96
52. Hogyan fűszerezzünk strucchúst? 96

A köretekról
53. Milyen köretet adhatunk a grillhúsok mellé? 99
54. Grillezhetők-e a köretek is? 106
55. Milyen szempontok alapján válasszuk ki az egyes húsokhoz a köreteket? 110
56. És ha mégis sült zöldséget választunk? 110
57. Lehet-e kenyeret, vagy péksüteményt fogyasztani a grillezett húsokhoz? 112
58. Ajánlatos-e desszertet kínálni a grillparti végén? 114
59. Milyen italokat kínáljunk a grill ételekhez? 115

Mi szólhat a grillezés ellen?
60. Mikor képződnek rákkeltő anyagok a húsokon? 116

+ 2 kérdés...
61. Miért nem terjedt még el igazán Magyarországon a grillezés? 117
62. A pácolás és a grillezés egyszerű divat? 117


Szűcs László

Szűcs László  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...